Stellantis har indgået partnerskab med Ample om batteribytte-teknologi

I sidste uge kunne AutoNews Business berette at den globale elbilproducent NIO og ejerne af Volvo, Polestar og ZEEKR, Geely Holding Group, havde indgået et strategisk partnerskab om batteribytte-teknologi. Parterne var blandt andet blevet enige om at gennemføre et omfattende samarbejde om teknologi til batteribytte, udvidelse og drift af batteribyttenetværket samt styring af batteriaktiver. 

I Europa er satsningerne ud over NIOs Power Swap-stationer ganske få. I Danmark kender vi kun til teknologien på landets eneste Swap-station i Slagelse.

Nu har den multinationale bilkoncern Stellantis kommunikeret ud, at de har indgået et partnerskab med Ample om batteribytte-teknologi. De to parter er enige om at starte et pilotprojekt næste år.

Den første pilot er planlagt til at starte i Madrid og vil understøtte en flåde på 100 Fiat 500e, der er en del af Stellantis delebilstjeneste Free2move.

Samarbejdet med Ample er endnu et eksempel på, hvordan Stellantis udforsker alle veje til mobilitetsfrihed for deres elbilkunder. Amples mulighed for at tilbyde modulære batteribytte-teknologi  til Stellantis kunder vil medfører større energieffektivitet, enestående ydeevne og helbrede rækkeviddeangst.

Her kan du se en film om Stellantis og Ample Partnerskab for Batteribytte-Teknologi: 

About Author

Kategorier