Test af elbilsbatteri på minutter

Jacon Biler i Fredericia, der importerer, sælger og leaser brugte biler ud til kunder over det meste af Danmark, har taget en nye batteritester til sig i salgsøjemed.

I takt med, at der kommer flere og flere elbiler på de danske veje, stiger efterspørgslen efter at få en test af elbilsbatteriets SOH. For med elbiler – følger også en ny række udfordringer for ejerne, herunder den berømte ‘rækkeviddeangst’. Batteriets tilstand spiller derfor en vigtig rolle, ikke kun for bilens ydeevne, men også ved køb eller salg af brugte el- og hybridbiler.

Jacon Bilers værkstedschef, Kevin Beck Thomsen, har også selv brugt testeren: ”Primært har det været i relation til salg af brugte elbiler, hvor kunderne efterspørger batteriets stand. I denne forbindelse er testeren fra au2parts et smart værktøj, fordi vi ganske hurtigt kan udskrive en rapport over batteriets stand. Kunderne er jo klar over, at bilens batteri på en elbil er afgørende for bilens kapacitet og dermed værdi.”, siger Kevin til AutoNews Business.

Bilproducenter garanterer ofte for, at bilernes batteri svarer til minimum 70% efter 8 år, hvilket understreger vigtigheden af batterikapaciteten.

På Jacon Bilers værksted beskæftiges 9 mand med at klargøre, servicere og reparere bilerne, hvoraf en del leveres med komplette servicekontrakter. Som Kevin forklarer: ”Vi har faktisk en hel del kunder fra Sjælland. Når de kommer, stiller vi enten en lånebil eller kontorfaciliteter til rådighed for kunden, alt efter kundens ønske. Vi har således 18 lånebiler, ligesom vi har særlige kontorer og mødefaciliteter til rådighed for vores kunder.”

”Hastighed i service er en væsentlig service for vores kunder og vi arbejder derfor konstant på at optimere vores interne procedurer. Netop derfor er batteritesteren der kan erhverves hos au2parts så anvendelig, fordi vi meget hurtigt kan få et billede af batteriets stand.” oplyser Værkstedschefen.

Jacon Biler sælger eller leaser årligt ca. 1.800 biler ud. Ifølge Indehaver Finn Jacobsen, så består tallet af både salg, engangsleasing og gentegnede leasingaftaler. Brugte elbiler, primært fra Tyskland har været i fokus i de senere år, og det ses også tydeligt i udstillingshallerne i Fredericia, hvor mere end 100 eksklusive biler står side om side i de 2.200m2 store showroom. I de senere år er også andelen af elbiler steget, og udstillingen rummer i dag kvalitetselbiler fra både Audi, Mercedes, BMW, VW og Volvo.

Hybrid- og elbilsbatteritesteren fra au2parts er leveret fra østrigske Aviloo. Testeren indgår i au2parts omfattende program for udlånsværktøj og leveres komplet med adapterstik til at kunne håndtere alle gængse hybrid- og elbiler. Testeren leveres sammen med IPad, der hurtigt forbinder bilen med Aviloos omfattende databank og på få minutter giver et billede af batteristanden.

About Author

Kategorier