Mere end hundred tusind nye elbiler på EU’s veje

EU-bilsalget voksede med knap 14 procent i april sammenlignet med samme måned sidste år. April bød samtidig på mere end 100.000 nye elbiler på EU’s veje.

Der blev registreret godt 900.000 nye biler i EU i april 2024, hvilket svarer til en vækst på knap 14 procent. Det bringer antallet af nye biler år til dato op på 3,7 millioner, hvilket er 6,6 procent flere end sidste år. Det bygger videre på den fremgang, som har præget EU-bilsalget de fleste måneder i både 2023 og 2024.

“Selvom vi stadig ikke er på samme niveau som før corona, har EU-bilsalget nu haft en lang, god periode. Det viser, at der er god aktivitet på tværs af EU’s markeder, hvilket naturligvis er positivt,” siger Mads Rørvig, adm. direktør i De Danske Bilimportører.

Elbilsalget voksede med knap 15 procent i april, hvilket betød, at godt 108.000 nye elbiler kom ud på EU’s veje. Elbilerne udgjorde næsten 12 procent af alle nyregistreringer, hvilket er på niveau med samme måned sidste år. Endnu engang var Danmark et af de lande med den største vækst i elbilsalget, kun overgået af Malta og Cypern.

“Elbilernes popularitet er stigende og det medfører et grønnere bilsalg på tværs af EU-landene. Også i april har Danmark vist sig som et af de stærke lande, når det kommer til elbilsalget. Det kan sagtens fortsætte, men det kræver gode politiske vilkår, herunder at afgifterne holdes i ro fra 2026,” siger Mads Rørvig, adm. Direktør i De Danske Bilimportører.

About Author

Kategorier