Polestars aktier i bakgear

Polestar, som er noteret på den amerikanske Nasdaq-børs, faldt på åbningen onsdag 7 pct. efter at have annonceret planer om en kapitalrejsning på op til 1 mia. dollar, svarende til ca. 7,1 mia. kr.

Planerne fremgår af en meddelelse sent tirsdag til de amerikanske børsmyndigheder, SEC, og trækket vil gøre det muligt for Polestar at sælge forskellige typer af aktier over en periode, skriver Bloomberg News.

Storaktionærerne for det svenske elbilsfirma Polestar, er Volvo Car og kinesiske Li Shufu’s investeringsfirma, der ifølge Bloomberg har gjort sit til at vinde markedsandele som følge af softwareforsinkelser og konkurrence fra kinesiske konkurrenter.

I regnskabet for andet kvartal, oplyser selskabet om et underskud på 304 mio. dollar, at det havde kapital til resten af året, og at det overvejede mulighederne efter det.

I Q4 i 2022 fik Polestar finansieringstilsagn på 1,6 mia. dollar fra begge sine storaktionærer Volvo Car og Li’s PSD Investment.

Polestar-aktien er faldet med 45 pct. i år, og lukkekursen tirsdag på 2,9 dollar værdisætter selskabet til 6,1 mia. dollar. Volvo Car, der har en ejerandel på 49,3 pct. i Polestar, faldt på børsen i Stockholm onsdag med 0,3 pct.

About Author

Kategorier