Økonomien har stor betydning for bilejere i øjeblikket viser Epinions 2023-rapport for Dansk Bilbrancheråd

Inflation og forsyningskrise i bilbranchen gør at danske bilejere prioriterer pris og fabriksgaranti, når de vælger værksted. Det fremgår af Epinions 2023-rapport for Dansk Bilbrancheråd.

Danske bilejere er blevet mere økonomisk bevidste. Det viser den seneste undersøgelse, som Epinion har foretaget for Dansk Bilbrancheråd. For 59 procent af danskerne, som i 2022 valgte et frit værksted frem for et mærkeværksted, har prisen været den vigtigste faktor i deres valg, og det er flere end i de foregående ni år. At økonomien har stor betydning for bilejere i øjeblikket, har man også bemærket hos den frie landsdækkende værkstedskæde Bosch Car Service.

Kunderne er meget prisorienterede og opsatte på at få en økonomisk fordelagtig serviceydelse i øjeblikket. Mange prioriterer at vedligeholde den gamle bil gennem servicetjek og reparation frem for at købe ny bil. Vi kan også mærke, at kunderne værdsætter, at priserne er transparente online, siger Jacob Mortensen, kædechef i Bosch Car Service til AutoNews Business.

Fabriksgarantien har fået større betydning

Blandt dem, der i 2022 holdt fast i at bruge et mærkeværksted, begrundede næsten hver fjerde valget med, at de ikke ville risikere at miste fabriksgarantien ved skift til et frit værksted. Ifølge undersøgelsen fra Epinion gjaldt det samme kun for hver sjette i 2020.

Frygten for at miste fabriksgarantien ved et værkstedsskift er helt ubegrundet, da det er et lovkrav i Danmark, at garantien fra producenten ikke bortfalder af den grund. Det tror mange desværre fortsat, og hos dem ser vi altså nu en større økonomisk påpasselighed, end før bilbranchen blev kriseramt, siger Erik Rasmussen, direktør i Dansk Bilbrancheråd til AutoNews Business, og tilføjer:

– Det er rigtig ærgerligt, at mange danskere fejlagtigt føler sig bundet af fabriksgarantien frem for at vælge værksted ud fra, hvem der leverer den rigtige service til en fornuftig pris.

Service vægtes fortsat højt

Ifølge Epinions undersøgelse for Dansk Bilbrancheråd har især prisen været udslagsgivende for kunderne af frie værksteder i deres valg af værksted i 2022, men også servicen har været vægtet højt. Tæt på hver anden kunde af et frit værksted har angivet service som det vigtigste parameter for deres valg af værksted.

– Danske bilejere er kvalitetsbevidste og skifter ikke værksted for enhver pris, men kan de frie værksteder levere den forventede service og de nødvendige kompetencer til en lavere pris, så vil danskerne udnytte det, for det er dyrt at holde bil i Danmark, fortæller Jan Lang, markedsanalytiker hos Bilbasen.dk.

Vi oplever også, at prisen ikke gør det alene, men at kunderne forventer kvalitet og en komplet service. Af samme grund udfører vi hvert år en international Service Quality Test af Bosch Car Service værksteder. Vi tester nøje servicen ud fra 47 kontrolpunkter, uden at værkstederne ved, at det er en test, da der er tale om en mystery shopper som udføres af en ekstern virksomhed, siger Jacob Mortensen.

About Author

Kategorier