Teknologisk institut melder klar om SERMI-certificering

På trods af at SERMI, der er forkortelsen for Security Related Repair & Maintanance Information, er udsat på ubestemt tid, er Teknologisk Institut nu også klar til at påbegynde certificeringer fra den 14. august 2023. Det er et kommende lovkrav, at værkstedet og dets medarbejdere er SERMI certificeret, så værkstedet bl.a. kan kode nøgler og montere tændingslåse.

SERMI-certificeringen gør at i kan tilgå data omkring tyveri-relateret udstyr – dvs. nøglekoder, startspærre, visse dele af ECU’er m.v. Ved at et værksted og dets medarbejdere er certificeret, skal bilfabrikanterne give den fornødne adgang, hvilket letter arbejdet på værkstedet.

Dansk Bilbrancheråd anbefaler, at danske værksteder lader sig certificere af Teknologisk Institut, der har fuld gennemsigtighed i bl.a. priser.

Dansk Bilbrancheråd oplyser, at der er sket ændringer fra den forventede til den endelige aftale. Det er væsentligt at påpege, at den endelige aftale ikke er identisk med den forventede aftale – og har man som værksted allerede udfyldt den forventede aftale, må man derfor begynde forfra med den nye.

Dansk Bilbrancheråd ønsker Teknologisk Institut stort tillykke med akkrediteringen og ser frem til, at danske værksteder kan opnå certificering i Danmark.

About Author

Kategorier