OK breder sig på landkortet med ladestandere

Man skal efterhånden ikke bruge lang tid på at finde en ladestander. Det bliver nemmere og nemmere at finde i det offentlige rum, når man er på farten, til en fritidsaktivitet, på arbejde eller ude at handle og har brug for at oplade sin bil. Det skyldes blandt andet, at der bliver gennemført adskillige kommunale udbud om opsætning af ladestandere på offentlige arealer landet over.

OK er godt i gang med at etablere de ladestandere, som selskabet løbende har vundet i kommunale udbudsrunder.

Vi nærmer os 2000 offentlige ladepunkter, og der er endnu flere på vej – heraf kommer en del via kommunale udbud,” siger Kenneth Risborg Korsgaard, OK’s markedsdirektør på e-mobilitet til AutoNews Business, og fortsætter:

”De kommunale udbud spiller en central rolle i vores bestræbelser på at etablere et landsdækkende ladenetværk til elbilister, fordi de er med til at sikre, at der fx kommer opladningsmuligheder ved skoler, idrætsanlæg, i sommerhusområder og nær indkøbsmuligheder. Samtidig sikrer de kommunale udbud også, at beboere i lejligheder, der ikke har mulighed for at installere egen hjemmeladeløsning, får adgang til opladning i nærheden af deres hjem.”

Siden 2023 har OK vundet 46 kommunale udbudsaftaler fordelt på i alt 18 kommuner. Derudover har OK også vundet offentlige udbud fra Vejdirektoratet og Professionshøjskolen UCN.

”Ved at øge antallet af tilgængelige opladningsmuligheder gør vi livet nemmere for elbilisterne, for det reducerer både den tid og det besvær, som de kan opleve i deres søgen efter strøm,” siger Kenneth Risborg Korsgaard.

Her etableres de kommunale ladepunkter

Nedenfor ses en liste over antallet af OK-ladepunkter, der er indgået kontrakt om i de forskellige kommuner. Ladepunkterne vil være tilgængelige for alle.

Københavns Kommune del 1: 340 ladepunkter.
Københavns Kommune del 2: 187 ladepunkter.
Nyborg Kommune: 110 ladepunkter.
Høje-Taastrup Kommune: 60 ladepunkter.
Gribskov Kommune: 36 ladepunkter.
Haderslev Kommune: 134 ladepunkter.
Aabenraa Kommune: 26 ladepunkter.
Kalundborg Kommune: 42 ladepunkter.
Kolding Kommune: 193 ladepunkter.
Guldborgsund Kommune: 40 ladepunkter.
Hillerød Kommune: 28 ladepunkter.
Furesø Kommune: 64 ladepunkter.
Svendborg Kommune: 10 ladepunkter.
Vordingborg Kommune: 56 ladepunkter.
Brøndby Kommune: 82 ladepunkter.
Glostrup Kommune: 16 ladepunkter.
Gentofte Kommune: 26 ladepunkter.
Odsherred Kommune: 8 ladepunkter.

Samlet set vil der blive etableret 1458 kommunale OK-ladepunkter.

Udover ovennævnte ladepunkter er OK også godt i gang med etableringen af offentligt tilgængelige lyn- og hurtigladepunkter ved nuværende og kommende OK-lokationer, Coop’s butikker, Elgigantens butikker samt ved flere andre virksomheder og foreninger.

About Author

Kategorier