Tre generationers mekanikere med topservice til erhverv og privat

Østervangens Biler tilbyder sine kunder solid og fleksibel service fra en familie af mekanikere. Steffen Thejls er indehaver af Østervangens Biler og deres tre værksteder i Langå og Stevnstrup, der alle er en del af Bosch Car Service. Her er der virkelig tale om en familie med benzin i blodet.

Thejls far var mekaniker. Hans ene søn er også mekaniker og har halvpart i det ene værksted, såvel den yngste søn er i lære som mekaniker.

Weekend og fleksibilitet

Hos Østervangens Biler har man udviklet et koncept, der sparer mange håndværkere mange penge. For ti år siden startede de et nyt tiltag. For de kunne se, at deres erhvervskunder kunne ikke undvære deres biler i hverdagene.

”Smeden har jo alt sit værktøj i bilen og det kan han ikke undvære i hverdagene. Vi har åbent i weekenderne, så man kan komme tilbage mandag morgen. Kunden låner så en bil af os, som man kan køre hjem i. Herved mistes der ikke produktionstid og omsætning.”

Kvaliteten er historisk

”Min far startede i sin tid et værksted hjemme i garagen. Så udbyggede de et værksted i en gammel længe, så der var plads til to kørebaner med arbejdsstationer,” siger Steffen Thejls, der blev udlært i Langå hos Kalstrup Autoværksted. Siden har han købt og overtaget det værksted.

”Senere udbyggede vi fire arbejdsstationer. Men kassebilerne blev større og større, så vi kunne ikke hejse dem op, så jeg lavede en ny plads. Sidenhen købte jeg naboejendommen på Østervangen og den lavede vi så om til værksted for 13 år siden”.

I dag er arbejdet fordelt således, at det er cirka 80 procent varebiler og 20 procent privatbiler, man servicerer.

”Vi har nogle rigtig store erhvervskunder. Vi har en kunde med 100 biler i flåden, en med 50 og andre store kunder med 30-40 biler,” siger Steffen Thejls og tænker tilbage på dengang, at han var helt ung og også arbejdede på fiskekuttere i weekenden.

”Der var jeg ude og hjælpe med at lave motorer på kuttere i weekender og aftener. Man hejste motoren op under førerhuset og så lå man nedenunder og tog stempler ud,” siger han om dengang for cirka 40 år siden.

I dag er fleksibiliteten lige så stor, men i dag er det så varebiler, man arbejder på i weekenden fremfor fiskekuttere.

About Author

Kategorier