Ny priskrig på det kinesiske bilmarked

Endnu en gang har Tesla presset priserne ned på to modelvarianter i Kina. Noget, der skabte uro på bilmarkedet i sidste uge, og førte til, at bilaktierne på børsen faldt i løbet af dagen.

Tesla kommunikerede de nye priser via en kampagne på Weibo. Prisnedsættelsen svarer til DKK 13.112. Således koster Tesla Model Y Long Range nu fra 299.900 RMB i Kina, hvilket svarer til DKK 282.175,29.

Ydelsesmodellen af ​​Model Y har fået en nypris på 349.900 RMB, hvilket svarer til DKK 329.220,91. Prisen på den baghjulstrukne basismodel af Model Y er dog uændret.

Prisnedsættelserne kan snart foranledige “lignende udvalgte nedskæringer” i USA og Europa, kommenterer Chris McNally, analytiker i investeringsbanken Evercore. Noget der også kan påvirke Teslas resultater i tredje kvartal, tilføjer han.

Ifølge Bloomberg er Teslas prisnedsættelser et direkte resultat af, at Geelys nye bilmærke Zeekr i sidste uge sænkede priserne med omkring DKK 34.342 på sin topmodel Zeekr 001.

Et andet kinesisk bilmærke, der også lavede markante prisnedsættelser i sidste uge, var Leapmotor. De tilbyder blandt andet budget-SUV’en Leapmotor C11 til to tredjedele af prisen på en Tesla Model Y.

Priskrigen i Kina blev startet af Tesla i slutningen af 2022, der så bredte sig til både Europa og USA. Priskrige har været og vil forblive et igangværende træk på det kinesiske bilmarked. Tesla forsøger at holde volumen oppe, efter at salget i juli viste en afmatning i ordrertilgang uden nogen ny bilmodellancering for at tiltrække kinesiske købere, kommenterede Joanna Chen, autoanalytiker hos Bloomberg Intelligence.

About Author

Kategorier