Nyt LFP-batteri kan oplades med 400 km rækkevidde på 10 minutter

Batteriproducenten CATL har netop præsenteret deres seneste fremskridt inden for batteriudvikling. Nu lancer de ​​et nyt LFP-batteri. Lithium-Iron-Phosphate batteriet Shenxing er fri for kobolt og andre dyrebare mineraler. Det gør, at det er billigere at producere batterierne. Derudover er de også væsentligt mere holdbare end alternativet NMC.

Shenxing-batteriet skal efter sigende kunne oplades på 10 minutter med en rækkevidde på 400 kilometer. Det er inden for intervallet 20 til 80 procent. Det er uvist, hvor stort batteriet er (kWh), men når det er fuldt opladet, skulle det give en rækkevidde på op til 700 kilometer på en opladning.

Det nye batteri præsterer også ved store udsving i temperaturer. Ifølge CATL kan batteriet ved ti minusgrader også oplades fra 0 til 80 procent på 30 minutter.

Inden udgangen af 2023 starter serieproduktionen af Shenxing-batteriet og leverancerne starter i Q1 af 2024. Det er ikke offentliggjort, hvilken bilproducent der bliver den første til at bruge batterierne. Nogle af de bilmærker, der bruger CATL’s batterier er Tesla, Ford, VW og det nye bilmærke i Europa Zeekr.

About Author

Kategorier