Ny aftale sætter skub i batteribytte-teknologi

Der der nyt på batteribytte-teknologifronten. Den globale elbilproducent NIO og ejerne af Volvo, Polestar og ZEEKR, Geely Holding Group, har indgået et strategisk partnerskab om batteribytte-teknologi. Parterne er blandt andet blevet enige om at gennemføre et omfattende samarbejde om teknologi til batteribytte, udvidelse og drift af batteribyttenetværket samt styring af batteriaktiver.

Slut med lange ladetider. Fremtiden handler om lynhurtige batteriskift. Derfor er to af verdens førende elbilproducenter nu gået sammen for at sætte yderligere skub i udviklingen af batteriskiftteknologien. Onsdag kunne NIO, der som de første allerede har etableret en batteribyttestation i Danmark, og Geely Holding Group, der blandt andet ejer Volvo, Polestar og ZEEKR, offentliggøre, at de har indgået et strategisk partnerskab, der vil accelerere udviklingen yderligere.

“NIO og Geely deler en dyb forståelse af batteribytte og har viet sig til investering i batteribytte-teknologi og netværk for private biler og erhvervskøretøjer med stor erfaring inden for bytte-service og drift, siger William Li, grundlægger, formand og CEO for NIO.

“Som et førende selskab på det kinesiske bilmarked er Geely Holdings hurtige udvikling på det nye energiområde imponerende. Dette strategiske partnerskab vil yderligere udbrede batteribytte, give en bekvemmelig batteribytteoplevelse til flere brugere og bidrage til den stabile udvikling af den intelligente elbilindustri. Vi vil fortsætte med at fremme opbygningen af batteribyttenetværket for NIO-brugere og forbedre brugeroplevelsen samtidig med at samarbejde med partnere om at lancere opbygningen af et delt batteribyttenetværk.”

Det betyder, at to af de mest fremtrædende elbilproducenter på markedet nu sætter alle kræfter ind på at udvikle teknologien og udvide netværket i både Danmark og resten af verden.

“Bæredygtig udvikling og kulstofneutralitet er blevet en global konsensus,” siger Eric Li, grundlægger og formand for Geely Holding og fortsætter:

“Som en af de mest innovative metoder til opladning af elbiler kræver den fremtidige udvikling af batteribytte-teknologi fælles indsats fra alle parter i branchen for at fremme den. Geelys Yiyi Power har allerede opnået gode resultater i mange byer og fortsætter med at udvide sig over hele Kina. Gennem dette strategiske samarbejde inden for batteribytte vil de to parter styrke deres samarbejde inden for batteribytte-industrikæden, fremskynde vedtagelsen af ensartede standarder, udvide økosystemet for batteribytte og opladning, støtte lavkulstofomstilling og højkvalitetsudvikling af bilindustrien og tilbyde en bedre elektrisk mobilitetserfaring for brugerne.”

Med et voksende netværk i hele verden benytter mange elbilbrugere allerede i dag batteribytte. NIO tilbyder private bilbrugere den bedste genopladningsløsning i markedet, og det er i dag muligt at køre fra det nordlige Norge til det sydlige Frankrig uden at lade, men udelukkende ved at skifte batteri. Tidligere i 2023 åbnede den første batteribyttestation i Slagelse, og i 2024 vil flere stationer komme til ved strategiske trafikårer.

Om NIO

NIO er et globalt smart elbilfirma. Grundlagt den 25. november 2014 er NIO’s mission at forme en glad livsstil ved at tilbyde højtydende smarte elbiler og ultimativ brugeroplevelse. NIO driver forsknings- og udviklingscentre samt produktionsfaciliteter i Shanghai, Hefei, Beijing, Nanjing, Shenzhen, Hangzhou, San Jose, München, Oxford, Berlin, Budapest og Singapore og har etableret salgs- og servicenetværk i Kina, Norge, Tyskland, Holland, Sverige og Danmark og leverer produkter og tjenester til brugere i over 300 byer globalt. Inden 2025 planlægger NIO at betjene brugere i mere end 25 lande og regioner rundt om i verden.

I 2015 vandt NIO Formula E-teamet det indledende FIA Formula E Drivers’ Championship. I 2016 lancerede NIO EP9, en af verdens hurtigste elbiler. I 2017 afslørede NIO sin visioncar, EVE. Den 28. juni 2018 begyndte NIO leverancer af ES8, en 7-personers smart elflagship SUV, i Kina. Den 12. september 2018 blev NIO børsnoteret på NYSE. Den 10. marts 2022 blev NIO noteret på HKEX. Den 20. maj 2022 blev NIO succesfuldt noteret på SGX. NIO’s produktlinje består af flagskibet smart el-SUV All-New ES8, flagskibet smart el-coupe SUV EC7, smart el-midt-til-stor SUV ES7 (eller EL7), flagskibet smart el-sedan ET7, alsidig smart el-SUV All-New ES6 (eller EL6), smart el-coupe SUV All-New EC6, smart el-sedan ET5 og smart el-tourer ET5T.

Om Zhejiang Geely Holding Group

Zhejiang Geely Holding Group (Geely Holding) er en global bilgruppe, der ejer flere velkendte internationale bilbrands med aktiviteter, der strækker sig over hele bilværdikæden fra forskning, udvikling og design til produktion, salg og service. Grundlagt i 1986 af Eric Li, formand for selskabet, i byen Taizhou i Kinas Zhejiang-provins, lancerede Geely Holding sin bilforretning i 1997 og har nu hovedkontor i Hangzhou, Kina. I dag driver Geely Holding en række mærker, herunder Geely Auto, Lynk & Co, ZEEKR, Geometry, Volvo Cars, Polestar, Lotus, London Electric Vehicle Company, Farizon Auto og Cao Cao Mobility.

Geely Holding solgte over 2,3 millioner køretøjer i 2022, hvor Volvo Cars’ salg nåede 615.121 enheder globalt, og Geely Auto Group’s børsnoterede enhed i Hongkong rapporterede om salg på 1.432.988 enheder. Geely Holding beskæftiger over 120.000 mennesker globalt og har været opført på Fortune Global 500 i de sidste elleve år. For mere information om Zhejiang Geely Holding Group, henvises der til den officielle hjemmeside www.zgh.com.

About Author

Kategorier