Partnerskab om at udvikle fremtidens hurtigopladning

Volvo Cars har indgået et partnerskab med Breathe Battery Technologies og bliver dermed den første bilproducent, der får adgang til den seneste version af Breathes patenterede, algoritmebaserede opladningssoftware. Volvo Cars vil bruge softwaren i sin nye generation af fuldelektriske biler.

Breathes software skal integreres med Volvo Cars’ internt udviklede batteristyringsplatform, og det vil optimere og forbedre ydeevnen af Volvo Cars’ opladningsteknologi. Det betyder, at Volvo-kunder får en endnu hurtigere opladningstid og en forbedret køre- og opladningsoplevelse. 

Volvo Cars forventer, at teknologien vil reducere tiden, det tager at oplade en fuldelektrisk Volvo fra 10 til 80 procent med op til 30 procent*, samtidig med at energitæthed og rækkevidde forbliver den samme. Forbedringerne i opladningstiden vil vare gennem hele batteriets levetid uden at påvirke dets tilstand.

Partnerskabet med Breathe er resultatet af en aftale om indkøb af Breathes flagskibsprodukt Breathe Charge. Det er den seneste investering fra Volvo Cars Tech Fund, der er Volvo Cars’ venturekapitalarm. Det afspejler Volvo Cars’ ambition om at være førende inden for udviklingen af premium el-biler og at blive en fuldelektrisk bilproducent inden 2030.

Breathe, der er en London-baseret startup, udvikler software til batteristyring med målet om at bidrage til hurtigere, bedre og mere ansvarlig elektrificering.

“Investeringen i, og det kommercielle partnerskab med Breathe hjælper os med at adressere en velkendt udfordring for elbilskunder og gør vores opladningsydelse endnu mere konkurrencedygtig,” siger Ann-Sofie Ekberg, CEO for Volvo Cars Tech Fund.

“Hurtigere opladningstider er et afgørende skridt i den rigtige retning, og vi fortsætter med at ville udvikle den elektriske mobilitet og gøre den tilgængelig for endnu flere mennesker,” siger hun.

Software-definerede batterier

I modsætning til traditionel opladning, der virker trinvis og er baseret på såkaldte forudbestemte regler, er Breathes software en adaptiv og dynamisk opladning, der kontrollerer batteriet i realtid. Det resulterer i markant kortere opladningstider.

Softwaren styrer opladningen ved hjælp af algoritmer, så den er i overensstemmelse med batteriets tilstand. Det sikrer den bedste køreoplevelse, samtidig med at risikoen for lithiumbelægning undgås, hvilket kan skade batteriets ydeevne og levetid.

Volvo Cars kan med Breathes software reducere opladningstiden uden at ændre batteripakkens design eller udvinde ekstramaterialer, og dermed sker optimeringen uden yderligere miljøpåvirkning.

Optimeringen af batteriet bliver let at skalere for Volvo Cars, da softwaren er kompatibel med den hardware, Volvo Cars har i sin nye generation af fuldelektriske biler. Det er afgørende, fordi Volvo Cars forventer, at salget af el-biler kommer til at stige markant de kommende år.

“Vi er meget tilfredse med investeringen og aftalen med Volvo Cars og støtter deres spændende rejse mod fuld elektrificering,” siger Dr. Ian Campbell, CEO for Breathe Battery Technologies. 

“At implementere vores teknologi i stor skala i Volvos næste generations EV-platform åbner døre for innovative bildesigns og ydelsesforbedringer. Vi deler en dybfølt passion for elektrisk mobilitet, og bekvem, hurtig opladning er en af hjørnestenene for den fremtid, vi stræber efter,” siger han. 

Volvo Cars etablerede Volvo Cars Tech Fund i 2018 for at investere i virksomheder og teknologiområder, der transformerer bilindustrien, som kunstig intelligens, elektrificering, autonom kørsel, bæredygtighed og digital handel. Volvo Cars Tech Fund foretager strategiske investeringer for at hjælpe startups med at udvikle sig og accelerere transformationen af den globale mobilitetsindustri.

Det med småt:

*Forskellige batteripakker vil resultere i varierende opladningstider. Test har indikeret forbedringer af opladningstiden på mellem 15-30%.

 

 

About Author

Kategorier