Målet er 1000 ansatte indenfor fire år udtaler ny eneejer af Autorola Group

Peter Grøftehauge er ved indgangen til December 2023 blevet eneejer af Autorola Group. Med fokus på AI og big data vil han styrke virksomhedens position i markedet og vækste markant i de kommende år.

Med en fælles drøm om at revolutionere bilindustrien stiftede brødrene Peter og Martin Grøftehauge i 1996 Autocom.dk, der i dag er en del af Autorola Group. Per 1. december 2023 har Peter Grøftehauge opkøbt og overtaget fuldt ejerskab af virksomheden, som han ser frem til fortsat at drive og vækste i de kommende år.

– Det markerer afslutningen på en god æra, hvor Martin og jeg begge har været en integreret del af virksomheden. Med lanceringen af det første online bilauktionssystem i Europa dannede vi i sin tid grundlaget for vores internationale ekspansion, og jeg er rigtig stolt af, hvad vi hidtil har opnået, siger Peter Grøftehauge, indehaver og CEO hos Autorola Group, og understreger:

– Kunderne kan forvente den samme høje standard af løsninger og vil ikke opleve en forandring som følge af ejerskiftet. Fremadrettet vil vi fortsat fokusere på og investere i skræddersyede innovative digitale softwareløsninger, der hjælper kunderne med at styrke deres forretning.

Med mere end 730 medarbejdere er Autorola Group til stede i 20 lande på tværs af fem kontinenter og har datterselskaber både i og uden for Europa. Udover at være førende inden for online bilauktioner i Europa tilbyder virksomheden blandt andet også it-løsninger og flådestyring til autobranchen.

Plads til teknologisk udvikling i branchen

Ved lanceringen af bilvurderingswebsitet bilpriser.dk i 1996 var datidens algoritmedrevne prissætningsmodeller på brugte biler en frontløber inden for kunstig intelligens. I dag udvikler og implementerer Autorola, der er drevet af at være på forkant med innovationen, fortsat digitale løsninger i bilindustrien.

 – Vi har et strategisk fokus på at integrere big data og AI, så vi kan fortsætte med at levere de bedste løsninger til den globale bilindustri, og jeg tror, vi stadig kun er i begyndelsen af den digitale transformation. Mange virksomheder har endnu ikke for alvor taget digitaliseringen til sig, og mange har et stort potentiale til forbedringer på området, siger Peter Grøftehauge.

Ambitiøse vækstplaner

Op igennem 00’erne udvidede Autorola internationalt med etableringen af datterselskaber i en lang række europæiske lande samt satsninger i blandt andet Australien og Tyrkiet. Med lanceringen af ​​Autorola Middle East & North Africa (MENA) Holding Limited i januar 2023 sigter virksomheden efter at revolutionere B2B-markedet for brugte biler i hele regionen.

– Vi har allerede en stærk global tilstedeværelse og position i markedet, men den kan og skal blive endnu stærkere. Vores potentiale er stort, og ved at møde nye udfordringer med den dedikation, der har defineret os indtil nu, er ambitionen, at vi på verdensplan runder 1000 ansatte inden 2028, siger Peter Grøftehauge afslutningsvist til AutoNews Business.

About Author

Kategorier