xx

Lærlinge er ikke en mangelvare hos vestjysk værksted

Hvad kendetegner et godt værksted? Et svært spørgsmål, men svaret finder man måske i Tistrup i det vestlige Jylland. Her ligger Tistrup Autoservice og det er ikke et helt almindeligt værksted. Men hvad er det så?

Værkstedet i den lille vestjyske by er ejet af Søren Boiskov og en del af værkstedskæden Bosch Car Service – den største uafhængige kæde af autoværksteder i verden. Men det der gør, at Tistrup Autoservice skiller sig ud i mængden er, at man kan det hele. Og lidt til.

”Sådan et værksted som vores står jo egentlig på tre ben. Vi er et helt almindeligt værksted for helt almindelige biler og der laver vi service, skifter dæk og reparerer ligesom alle andre. Men vi har også en teknisk afdeling, hvor vi afhjælper læser problemer med elektriske installationer eller automatgearkasser for andre værksteder, der har måttet give op. Når de andre ikke kan løse det, så kommer de til os. Og så er der det tredje ben. Her har vi en del arbejde med specialbiler, superbiler og veteranbiler, hvor vi har mange års opsparet ekspertise, fortæller Søren Boiskov. ¨

”Vi har en mekaniker der er superdygtig til rigtige veteranbiler. Og så har jeg også en, der er specialist i moderne superbiler. Og vi har investeret i udstyr og værktøj, så alt er 100 procent opdateret,” siger han.

Der er også andre, der har fået øje på, at de kan noget særligt i Tistrup. I 2014 blev de Årets Bosch Car Service værksted 2014 og det vestjyske værksted har også været nomineret til bil- autobranchens prisuddeling Auto Awards.

Specialbiler og sociale medier

I medierne hører man ofte, at unge mennesker ikke vil i lære mere. At håndværksfagene lider og der er mangel på arbejdskraft. Det oplever Søren ikke på sit værksted. Tværtimod har han måttet oprette en venteliste til lærlinge. Der står allerede 10 på den.

”Jeg har allerede tre lærlinge på værkstedet som går på Bosch Car Service lærlinge uddannelse. Og det med at, der skulle være mangel gælder ikke her.  Men vi blev også Årets Læreplads i 2011 og vi har også et særligt tvist, der gør vi er kommet i de unge menneskers søgelys, siger han og fortæller at han og Tistrup Autoservice arbejder sammen med den danske youtuber BF Lifestyle. Han har 48.000 abonnenter og det er noget de unge mekanikker-elever får øje på.

Kvalitet og tillid

Når man skal have sin bil på værksted, er man som lægmand ofte tvunget til at følge sin mavefornemmelse eller lytte til naboens råd. Eller man kan sørge for at vælge en værkstedskæde som Bosch Car Service, hvor kravene til kvalitet, udstyr og efteruddannelse er i top.

”For os har det handler om at være en del af den rigtige værkstedkæde. Der er et højt teknisk niveau og der er gode efteruddannelsesmuligheder og muligheder for teknisk support. Og så er kvaliteten i fokus og det går vi meget op i hos os,” siger Søren.

”Mine medarbejdere er superdedikerede. De går op i deres fag med liv og sjæl og det smitter positivt af på kvaliteten. Vi gør en ære i at lave det ordentligt, når folk kommer ind med deres biler. Så er det lige meget om det er en veteranbil eller en hverdagsbil. Vi ved godt, at det handler meget om tillid og har man den, så er det mere et samarbejde end et kundeforhold,” siger Søren.

… og så er de bare vilde med biler

Det er ikke på alle værksteder, der roder videre med biler, når de har fri. Men hos Tistrup Autoservice er de bare vilde med biler. Søren har selv en Mercedes-Benz fra 1969 i garagen.

”Den er et kørende projekt. Men den er kørende” og ud over det, så stabler han og folkene på værkstedet hvert år et træf på benene i august. Her kan alle komme med deres bil, hvis de synes den er værd at vise frem. Og træffet er blevet en kæmpe succes.

”Vi har det en gang om året. Sidste år var der 2.000-2.500 mennesker.  Det er fedt. I år er det den 19. august 2023 og alle er velkomne,” siger Søren.

 

Jacob Mortensen kædechef hos Bosch Car Service (tv) og Søren Boiskov fra Tistrup
Autoservice (th). Jacob var forbi med et diplom. Det er et bevis på at vi har bestået Bosch kvalitets kontrol – og det er med højest muligt score

About Author

Kategorier