Xpeng og Volkswagen Group indgår strategisk partnerskab

Xpeng der er en af kinas førende Smart EV-virksomheder, der designer, udvikler, fremstiller og markedsfører Smart EV’er, der appellerer til den store og voksende skare af teknologikyndige middelklasseforbrugere og Volkswagen Group har officielt indgået et strategisk partnerskab.
Formålet er sammen at fremme produktionen af fremtidens elbiler.

Volkswagen-koncernen var en af ​​de første og mest succesrige internationale partnere i Kinas bilindustri og voksede med den i omkring fire årtier. Succeshistorien begyndte i 1978, da Volkswagen-koncernen først begyndte at kommunikere med sine kinesiske kolleger.

Den netop indgået aftale er en rammeaftale på et strategisk teknisk samarbejde og strategiske minoritetsinvesteringer fra Volkswagen Group i Xpeng.

Xpeng og Volkswagen Group vil i fællesskab udvikle to B-klasse BEV’er under Volkswagen-mærket, hvor man udnytter hinandens styrker. Så vidt AutoNews Business erfarer, vil XPENG også udstede ordinære klasse A-aktier omkring 4,99 % af sin udestående aktiekapital til Volkswagen-koncernen til 15 USD  pr. ADS for ca. 700 millioner USD.

Det strategiske partnerskab giver også begge parter mulighed for at udforske langsigtede samarbejdsmuligheder i fremtidige EV-platforme, forsyningskæde, næste generation af Smart EV-teknologier, blandt andre.
 
AutoNews Business fanger Managing Director hos Xpeng Motor Danmark udenfor kontorets åbningstid,
hvor han udtaler følgende:

“Aftalen skaber naturligvis også glæde i den danske Xpeng organisation. Den er et udtryk for anerkendelse af vores dedikerede arbejde med at udvikle ny, banebrydende teknologi og software, fra en stor, global spiller. Det er et samarbejde som giver os mulighed for yderligere og hurtigere scalering af vores udvikling og produktion, som også i sidste ende vil komme fremtidige Xpeng kunder til gavn i Danmark.” udtaler Jens Olsen, Managing Director hos Xpeng Motor Danmark til AutoNews Business. 

AutoNews Business har testet flere af Xpeng’s bilmodeller, bl.a. denne Xpeng P7 som vi testede tidligere på sommeren.  Foto: Sean Fitzgerald Coard

Her ses Jens Olsen, direktør for Xpeng Motor Danmark (til venstre) og Joachim Vishart Hummel-Gryholm, Head of Marketing foran deres domicil i Hillerød. Elbilproducenten lejede sig ind i dette 1.285 kvadratmeter store lager- og kontorlokale dette forår.

About Author

Kategorier