Kom sikkert og trygt i mål med en løsning fra CarGarantie

Ved årsskiftet i 2022 trådte den reviderede købelov i kraft, hvor især forbrugeren opnår en højere beskyttelse i forbindelse med køb af bl.a. brugte biler. Reklamationsretten er stadig på 24 måneder men formodningsreglen, som før var på 6 måneder, er ændret til 12 måneder. Det betyder, at man som bilforhandler står med en højere risiko og en potentiel fordobling af ens reklamationsomkostninger.

Det er ikke gået mange bilforhandleres næse forbi, at den nye købelov trådte i kraft den 1. januar 2022. En af de mest omfattende ændringer er udvidelsen af formodningsreglen fra 6 til 12 måneder, som for mange forhandlere er en torn i øjet. Udover en potentiel fordobling af reklamationsomkostningerne, så vil man som forhandler skulle stå på mål for eventuelle reparationer og dermed diskussioner og tvister med kunderne i længere tid end før.

Løsningen findes allerede i dag
Over 900 danske forhandlere – og der kommer nye til hver eneste dag – bruger allerede CarGaranties forsikringer, der sikrer forhandleren mod de dyre reparationsomkostninger, og giver kunden tryghed i forbindelse med bilkøbet. For forhandlere med værksted er forsikringen også et værktøj til at opbygge kundeloyalitet, da forsikringen kan forlænges med 12 måneder af gangen, og fordi kunden i forsikringsperioden er forpligtet til at overholde service og vedligehold efter producentens forskrifter. Ved reparationer betaler CarGarantie den vejledende udsalgspris på komponenter og fuld lønomkostninger i henhold til producentens timeindeks. Det betyder, at der også er omsætning og avance at hente, når reparationen skal udføres.

EL og hybrid fylder mere og mere i danskernes bevidsthed og bilbladenes spalter. Selvom de endnu ikke har fået overtaget i markedet, så sker der med bilernes indtog et skifte i tilgangen til f.eks. reparationer. Mange værksteder har vendt deres fokus mod de ”grønne” biler, men de ”nye” biler kræver mere uddannelse og viden. Det udfordrer de fleste, da man endnu ikke kender fremtiden, men et er dog sikkert, en elbil kan også gå i stykker.

Omfattende produktprogram
Den danske bilpark går mod stadig nyere biler, og med godt 200.000 nye solgte biler om året og i omegnen af 400.000 brugte, så dækker CarGaranties produktprogram, uanset om det er biler med fossile brændstoffer eller EL og hybrid, de fleste forhandleres behov.

Til nye biler – biler, der stadig har fabriksgaranti – er det muligt at lave en forlængelse af trygheden fra fabriksgarantien (Comfort Plus 150). Forsikringen skal tegnes inden fabriksgarantien udløber og træder i kraft, når fabriksgarantien ophører og dækker op til 3 år/maks. 150.000 km.

Til brugte biler – biler uden fabriksgaranti – findes der 3 dækninger, Basic 100, Comfort 100 og Comfort Plus 100. Forsikringen, som har en løbetid på 12 eller 24 måneder, skal tegnes i forbindelse med salget, har fri kilometer i forsikringsperioden og dækker i hele Europa.

Inden forsikringen udløber, kan den forlænges hos forhandleren.

50 års erfaring
I 2021 havde CarGarantie været på markedet i 50 år. Desværre lagde Coronaen en dæmper på festlighederne, men 50 året blev alligevel et af de bedste i historien for specialforsikringsselskabet fra Freiburg am Breisgau i det sydlige Tyskland.

Over 40 bilproducenter/importører og 23.000 forhandlere i 19 lande bruger i dag CarGaranties forsikrings-, loyalitets- og garantiløsninger.

About Author

Kategorier