Vigtigt skridt for udviklingen af den næste generation af premium-elbiler

I Sverige er Volvo Cars på vej med et innovationscenter, der skal fungere som testplatform for udvikling af mobilitetsteknologi i Göteborg, Sverige. Etableringen er et vigtigt skridt for udviklingen af den næste generation af premium-elbiler, ligesom det er en fornyet forpligtelse over for Volvos hjemby i snart 100 år.

Innovationscenteret, der går under navnet Mobility Innovation Destination Torslanda, vil gøre det muligt for Volvo Cars at teste nye teknologier i et miljø, der er designet til at efterligne fremtidens samfund. Udover at udvikle teknologier som trådløs opladning af biler, tovejs-opladning og selvkørende biler i laboratorier og udviklingscentre kan Volvo Cars med det nye innovationscenter også teste, validere og udrulle innovationer i et bylignende miljø.

“Vi sigter mod at skabe et økosystem, hvor vi kan udvikle fremtiden for mobilitet – inklusive biler, teknologien indeni dem og infrastrukturen omkring dem. Vores ambition er at være pionerer inden for teknologi, tiltrække globalt talent og forbinde os med andre førende virksomheder,” siger Jim Rowan, der er administrerende direktør for Volvo Cars.

Etableringen af innovationscenteret kræver nye bygninger og faciliteter, og Volvo Cars er gået sammen med ejendomsudviklerne Vectura Fastigheter og Next Step Group om et kosteffektivt byggeri. Volvo Cars planlægger også at udvide campus i Torslanda, der ligger i Göteborg, så det også kan huse start-ups og forretningspartnere.

Mobility Innovation Destination Torslanda vil være endnu en afgørende brik i Volvo Cars’ strategiske ambition om at være fuldelektrisk inden 2030. Projektet er ambitiøst: Den første konstruktion på 25.000 kvadratmeter, der alene er til Volvo Cars’ brug, er en slags træhybrid, der har et 15 procent mindre CO2-aftryk end en traditionel konstruktion af stål og beton. Byggeriet er planlagt til at starte i andet kvartal af 2024, og den første bygning forventes at være færdig i 2026. Det er lige i tide til Volvo Cars’ 100-årsjubilæum i 2027.

En fremtid med emissionsfri transport 

Volvo Cars har planer om, at Torslanda-campussen skal være en del af en udvidelse af Gothenburg Green City Zone-initiativet. Det er et initiativ, der har til mål at skabe et emissionsfrit transportsystem inden 2030, og det omfatter et større område i Göteborg, hvor der testes ny teknologi inden for både biler, andre køretøjer og infrastruktur. Volvo Cars vil forstærke forbindelsen til andre mobilitetsinnovationscentre i området og tilføje endnu mere ingeniørkapacitet til Göteborg-campussen.

Området huser i forvejen mange ingeniører. Det skyldes blandt andet Volvo Cars’ nye softwaretestcenter og forskellige produktionsanlæg, designcentre og test- og udviklingsfaciliteter, pilotanlæg, batterilaboratorier, vindtunneller og et sikkerhedscenter med crashtest-laboratorie. En ny batterifabrik fra Novo, Volvo Cars’ joint venture med Northvolt, er også under konstruktion.

About Author

Kategorier