Ventetiden ved opladning gøres til en leg

BMW i5 Sedan har høstet mange anerkendelser siden lanceringen i Q4 sidste år. Nu kommer den populære model også i en stationcarudgave – BMW i5 Touring, som rammer de danske veje i maj måned.

BMW 5-serie Touring har gennem fem generationer været symbolet på den ideelle balance mellem sportslighed, kørekomfort og funktionalitet.

Den kommende sjette generation er mere progressiv end nogensinde med forbedret affjedringsteknologi med sportsstyring og luftaffjedring på bagakslen med automatisk nivellering.

Sammenlignet med forgængeren er den nye Touring vokset med 97 mm (5.060 mm) i længden, 32 mm i bredden (1.900 mm) og 17 mm i højden (1.515 mm). Akselafstanden er øget med 20 mm til 2.995 mm. Dette giver markant bedre plads til ben og skuldre samt mere albuerum. Bagagerummets kapacitet er på 570 til 1.700 liter. Automatisk bagklap og nedfældeligt ryglæn på bagsæderne i forholdet 40:20:40 er standard.

Den karakteristiske front har en moderne fortolkning af de kendetegnende dobbelte forlygter og BMW nyrer, som yderligere understreges af de adaptive LED-forlygter med matrix fjernlys og blå designelementer.

Som ekstraudstyr fås BMW Iconic Glow, som med det hvide lys giver en markant effekt, der fremhæver bilens konturer, både når den holder stille og er i bevægelse.

Set fra siden komplementerer den flade vinduesgrafik og den lange tagræling det sportslige og elegante design. De brede hjulkasser bagerst og den flade bagrude understreger bilens brede statur. Bagenden fuldendes af de L-formede LED-baglygter, som breder sig ind på siden af bilen.

Den dynamiske karakter kan understreges yderligere ved valg af M Sportspakken og M Sportspakke Pro samt M Carbon Exterior-pakken.

Vegansk kabine

Fuld vegansk interiør og sportssæder i Veganza med læderlignende egenskaber er standard.

Den lange liste med ekstraudstyr indeholder blandt andet BMW Individual Merino læder i flere tofarvede varianter samt panoramaglastag og Bowers & Wilkins Surround Sound-system med op til 18 højttalere.

Kernen i kabinen er det førerorienterede BMW Curved Display med 12,3 tommer informationsdisplay og 14,9 tommer kontroldisplay bag rattet.

Opladning og parkering får legebarnet frem i os

BMW i5 Touring er udstyret med en række digitale tjenester. Prøv for eksempel ”In-car gaming”, hvor fører og passagerer kan spille sammen – mens de venter på, at bilen bliver opladet. Det gør ventetiden til en leg.

Som standard er også optimeret smartphone-integration via Apple CarPlay® og Android Auto™.

Ligeledes standard er parkeringsassistent, trailer-assistent og bakkamera. Med ekstraudstyret Parking Assistant Professional kan automatisk parkering og manøvrering på op til 200 meter styres udefra ved hjælp af en smartphone.

Modeludvalg og lancering

Som i den allerede lancerede Sedan-udgave fås Touringen også i to fuldelektriske versioner: BMW i5 eDrive40 Touring med baghjulstræk og BMW i5 M60 xDrive Touring med firehjulstræk.

BMW i5 Touring lanceres i Danmark den 25. maj 2024.

About Author

Kategorier