Hårdt ramt bilsalg på nye og brugte biler

Brancheorganisation Danmark har netop meldt ud, at mens nyvognssalget faldt med 15 procent, faldt brugtvognssalget med 6 procent. De mørke skyer begrundes med et dårligt dansk vintervejr og afgiftsjusteringer.

Det er ikke just jubelscener, der spottes ude i horisonten for landets indregistreringer i Januar, der kunne notere sig for 8.848 slutsedler. Indregistreringen af nye biler er faldet med knap 15 procent i forhold til samme periode sidste år, viser tal fra Bilstatistik. Samtidig er der tale om mere end halvering i forhold til salget i december, hvor over 18.000 biler blev nyregistreret. 

Januars nyvognssalg kunne udgjorde Elbiler 35 procent af nyvognssalget , mens tallet i december var over 50 procent. 

Vi er vant til at elbilerne klarer sig rigtig godt i december og falder i januar, så det er ikke i sig selv overraskende, men i år er det måske særlig markant, fordi bundfradraget i januar er hævet og vil falde igen fra februar og frem som følge af finanslovsaftalen,” siger Gitte Seeberg, adm. direktør i AutoBranchen Danmark. 

“Samtidig var store dele af landet begravet i sne i knap to uger i starten af januar, så det har ikke været let at sælge biler helt generelt, når kunderne bliver hjemme,” siger Gitte Seeberg videre.

Brugtvognssalget falder og avancen udfordrer

Hvis man tager et kig på brugtvognssalget kan AutoBranchen Danmark oplyse, at årets første måned i 2024 var en udfordrende måned. Her blev der solgt 38.585 brugte biler, hvilket er et fald på 6 procent i forhold til januar 2023. 

Januar 2024 viste sig dog som en markant bedre måned end december 2023, hvor der blev solgt knap 35.000 brugte biler. 

“Selvom vi selvfølgelig godt kunne ønske os et bedre brugtvognssalget, er den største udfordring lige nu ikke salget af brugte biler, men avancen på de biler, der bliver solgt,” siger Gitte Seeberg. 

Og fortsætter: “Priserne på brugte biler er blevet presset ned og mange sælger biler med meget mindre avance, end vi er vant til – eller måske ligefrem med tab. Jeg kan kun opfordre til besindighed, så man ikke går ind i et ræs mod bunden, hvor avancerne forsvinder” 

About Author

Kategorier