Tager føringen som Danmarks billigste Van

Dacia lægger hårdt ud i årets første måned. Kombinationen af Europas bedst sælgende biler til Danmarks billigste priser, hvilket er en konstatering og virkeligheden for Dacias tre modeller, Sandero, Duster og Jogger

I Europa hamrer salget af Dacia afsted. Et samlet salg på 658.321 biler i 2023 var en stigning på ikke mindre end 14,7 % i forhold til året før. Og hemmeligheden ligger i tre vanvittigt godt sælgende modeller.

Med mere end 270.000 solgte er Dacia Sandero den mest populære personbil til de private europæiske bilkøbere. Noget den i øvrigt har været siden 2017. Dacia Duster, der snart får en efterfølger, er med 200.000 solgte enheder den 3. bedst sælgende SUV i Europa. Og Dacia Jogger er med knap 100.000 solgte, den bedst sælgende bil i det såkaldte C- Segment – hvis man fraregner de høje SUV’er. Tager man dem med – så er den nummer tre.

6000 Dacia på gule plader

De tre bestsellere har RN Danmark nu konverteret fra billige familiebiler med op til syv siddepladser til Danmarks billigste PC vans med op til 1.8 m3 varerum

”Der kører cirka 6000 Dacia på det danske marked med gule plader. Langt de fleste sidder på den lille varevogn Dacia Dokker, som desværre er gået ud af produktion. Men, der er en langt række erhvervsdrivende, der med fordel kan konvertere til en personbil ombygget til van. Til dem har vi de bedste bud på rummelige, driftssikre og ikke mindst billige biler” fortæller Søren Hyltoft – kommunikationschef hos den danske importør bag Dacia, RN Danmark til AutoNews Business.

Danmarks billigste

Som Danmarks absolut billigste gulpladebil kommer Dacia Sandero med 90 hk turbomotor og manuelt gear. Den koster blot 93.472 kroner ex moms – og kan leases for 1099 kroner om måneden ex moms. Ombygget har Dacia Sandero et varerum på 1.45 m3 og en last længde på hele 1.4 meter. Samtidig kan den trække 1100 kilo og som med alle andre Dacia er der tre års garanti/100.000 km.

Skabt til terræn

Har man brug for en lidt højere bil, er det oplagt at kigge i retning af Dacia Duster, der med 90 hk benzinmotor fås fra 137.551 kroner ex moms. Udover en sej SUV får man lidt mere plads – nemlig 1.6 m3 volumen og 1.6 meters lastlængde. Duster er kendt som lidt af en Off Road legende, hvilket understreges af at bilen har en frihøjde på 216 mm. Duster kan naturligvis også leases – her er prisen 1745 kroner ved 15.000 km kørsel om året.

Plads, plads og plads

Nyeste skud på stammen hos Dacia er den meget rummelige Jogger, der i personvognsudgaven kun fås med syv sæder. Med dem hevet ud, er der ualmindelig god plads til gulvskrubber og spande eller gigantiske familiepizzaer. I alt kan den sluge 1.8 m3 og har en lastlængde på 1.8 meter. Og hvad der er endnu mere imponerende, er en indvendig højde i lastrummet på 86 cm og en plan og lav indlæsningsflade. Prisen for den billigste Jogger PC Van er 149.053 kroner. Udover enorm plads får man en 110 hk stærk benzinmotor. Også Jogger kan naturligvis leases – her er den månedlige leasingpris 1695 kroner – ved 15.000 km om året.

”Markedet for de ombyggede personbiler til vans ligger på omkring 3000 styks i Danmark. Det marked skal vi have en større del af. Dacias line-up af billige, rummelige og pålidelige biler går deres sejrsgang rundt om i Europa, så det er meget efterspurgte modeller vi nu har bygget om”, siger Søren Hyltoft, der især peger på mindre erhvervsdrivende som bude, hjemmepleje og rengøringsfirmaer, som oplagte kunder til netop en ombygget Dacia personbil.

About Author

Kategorier