Styrker sin position i nordsjælland

Den danske private busoperatør VIKINGBUS har været på opkøb. Den lokale aktør FHB (Frederikssund Handibusser) med speciale i minibuskørsel bliver en integreret del af VIKINGBUS. Opkøbet styrker det landsdækkende busselskab med god lokal forankring i Nordsjælland.

Opkøbet betyder, at der fremover vil være endnu flere køretøjer fra VIKINGBUS at finde på de sjællandske veje med overtagelsen af busselskabet FHB, der tæller intet mindre end 44 minibusser samt 55 medarbejdere. Overtagelsen af det lokale busselskab med forankring i Frederikssund er en del af VIKINGBUS’ målsætning om at være Danmarks førende landsdækkende busselskab med stærk forankring i lokalsamfundene.

Med købet af FHB bliver selskabets tilstedeværelse i især Nordsjælland, herunder byerne Frederikssund, Frederiksværk, Ølstykke og Hillerød markant styrket. VIKINGBUS råder nu over 550 minibusser og totalt næsten 1.200 busser, samt beskæftiger mere end 2.200 ansatte.

”FHB har i mange år været en vigtig aktør i lokalområdet og bliver nu integreret med VIKINGBUS. Med opkøbet styrker vi konkret vores position som Danmarks største minibusforretning og får samtidig en endnu bredere og mere fleksibel landsdækkende busservice med lokal forankring. Vi glæder os til den nye rejse med kendte og nye medarbejdere samt samarbejdet med den tidligere ejer Rikke Bang Bjerreby, som indtræder i ledelsen i VIKINGBUS,” udtaler Thomas Wandahl, administrerende direktør i VIKINGBUS, og forklarer at FHB’s nuværende lokation i Frederikssund fastholdes, hvilket bliver et godt supplement til VIKINGBUS’ eksisterende lokation i Lynge.

Et familiefirma i gode hænder

FHB blev oprindeligt startet i 1987, og i de sidste 13 10 år har Rikke Bang Bjerreby siddet som direktør i den familieejede virksomhed i 2. generation, som også hendes søstre har ejet en del af.

“Jeg er utroligt glad for, at VIKINGBUS har vist interesse for FHB, da det i høj grad føles som det rigtige skridt for os og for vores livsværk. Vi har længe haft kikkerten indstillet på VIKINGBUS som en potentiel fremtidig ejer, da de har et stærkt omdømme i branchen, og da jeg er overbevist om, at de deler vores engagement for kvalitet og service. Det, der gør denne beslutning endnu mere meningsfuld for mig, er, at jeg kan sikre, at vores dedikerede team følger med ind i VIKINGBUS. Jeg er derfor sikker på, at det bliver en rigtig god overgang, hvor vi kan fortsætte vores samarbejde under VIKINGBUS’ vinger,” siger Rikke Bang Bjerreby, der ved overtagelsen indtræder i ledelsen i VIKINGBUS.

VIKINGBUS, der senest opkøbte selskabet Bedre Bus Service (BBS) og John´s Turistfart i 2021 er langt fra færdige med de strategiske opkøb og ser ind i et 2024 med nye muligheder for at styrke sin position.

Om VIKINGBUS

VIKINGBUS er en dansk landsdækkende leverandør af mini-, rute og turistbuskørsel til kunder i Danmark og Europa inklusive rejsebureauer, private virksomheder, foreninger samt offentlige kunder, der serviceres inden for skolekørsel, handicap- og sygetransport samt rute- og bybuskørsel. VIKINGBUS har mere end 2.200 medarbejdere og omsatte for mere end 1,2 milliarder i 2022. Polaris ejer selskabet sammen med de oprindelige stiftere.

Om FHB

FHB blev grundlagt i 1987 som et familiefirma, og er i dag en virksomhed med en flåde på 44 busser og 55 medarbejdere. FHB leverer transportløsninger i samarbejde med Frederikssund Kommune, Rødovre Kommune, Region Hovedstaden og Movia Flextrafik, og betjener bl.a. også plejehjem, skoler, og institutioner på tværs af hele Sjælland. Virksomhedens administrerende direktør er Rikke Bang Bjerreby, som igennem de sidste 10 år har ledet virksomheden, og inden da drev virksomheden med sin far et stykke tid. Rikke Bang Bjerreby indtræder ved overtagelsen i ledelsen i VIKINGBUS.

About Author

Kategorier