Tesla fabrik stopper produktion i 2 uger grundet angreb i Suezkanalen og Det Røde Hav

Bilproducenten Tesla er en af ​​de første virksomheder i bilindustrien, der nu meddeler, at angrebene i Suezkanalen og i Det Røde Hav har haft en direkte indflydelse på produktionen i Europa.

Tesla vil sætte produktionen på fabrikken i Berlin på pause mellem 29. januar og 11. februar 2024 som følge af angrebene. Det skyldes, at der er en afbrydelse i forsyningskæden, når Tesla vælger den lange rute rundt om Afrika.

Suezkanalen og Det Røde Hav er en særlig vigtig forbindelse for skibe, fordi den forbinder handel mellem Asien og Europa, uden at skibene skal runde hele Afrika. I et stykke tid har der været udbredte angreb fra Yemen mod fragtskibe, der bevæger sig i Det Røde Hav. Flere og flere rederier har valgt at tage den lange rute rundt om Afrika, efter at truslerne er steget.

– De væbnede konflikter i Rødehavet og de tilhørende ændringer i transportruterne mellem Europa og Asien via Kap det Gode Håb påvirker også produktionen i Grünheide. De væsentligt længere transporttider skaber et hul i forsyningskæderne, oplyser Tesla.

Selv virksomheder som Geely, der er bag biler såsom Volvo, Polestar, Zeekr har oplyst, at den øgede trussel i Det Røde Hav kan påvirke driften.

About Author

Kategorier