Semler Gruppen opnår Science Based Targets-godkendelse

Bilaktøren Semler Gruppen har officielt fået valideret sin plan for CO2-reduktion inden 2030 af den globale bæredygtighedsstandard Science Based Targets, der samtidig forpligter koncernen til målsætningen.

Semler Gruppen, som er landets største bilaktør, har modtaget en blåstempling af sin 2030-klimaplan af Science Based Targets-initiativet (SBTi).

SBTi anerkender dermed officielt Semler Gruppens ambitiøse målsætning om at reducere koncernens CO2-udledning med 42 procent i scope 1 og scope 2 samt 25 procent i scope 3 inden 2030, målt fra 2021. Med valideringen forpligter Semler sig samtidig til målsætningen.

Flere års arbejde bag

Godkendelsen fra SBTi – en forskningsbaseret standard for virksomheders bæredygtighed og et globalt samarbejde mellem klimaorganisationerne Carbon Disclosure Project (CDP), FN’s Global Compact, World Resources Institute og Verdensnaturfonden WWF – kommer som resultat af flere års klimaindsats hos Danmarks største bilkoncern.

“Vi er stolte over blåstemplingen, som bekræfter substansen af vores langsigtede klimaplan. Nu er vores målsætninger godkendt, og vores investeringsplan for at indfri dem kan aktiveres yderligere,” siger Ulrik Drejsig, administrerende direktør i Semler Gruppen.

Det grønne lys fra Science Based Targets udgør en milepæl ud af flere i koncernens miljømæssige arbejde på længere sigt.

”Valideringen er afgørende i vores løbende indsats mod større bæredygtighed, men udgør også blot starten på et langt, sejt klimatræk op til 2030, som vi har været i gang med i en håndfuld år. Blandt andet ved at reducere vores brændstofforbrug, benytte vedvarende energi fra solceller og skærpe vores fokus på salg af elbiler,” siger Kristian Sannemand Lund Kristensen, Head of Sustainability i Semler Gruppen.

Bred vifte af CO2-nedsættende initiativer

I den forbindelse har bilaktøren blandt andet igangsat et større projekt med solceller, der i første omgang er installeret på hovedkontoret i Brøndby og er ved at blive udrullet på flere af koncernens lokationer i landet.

Derudover har Semler netop indgået en tiårig aftale med det vedvarende energiselskab Better Energy om at aftage solcellestrøm fra en ny energipark, som opføres i 2024 i Fraugde syd for Odense. Strømmen, der skal forsyne selskabets lokationer i Jylland og på Fyn, forventes at levere omkring 60 procent af lokationernes samlede årlige strømforbrug i landsdelene.

Semler Gruppen har dertil investeret i 300 nye ladestandere og elektrificering af deres egen bilflåde, videreuddannelse af medarbejdere i henhold til bæredygtighed samt et avanceret building management system, der styrer og overvåger energiforbruget i koncernens mange bygninger.

About Author

Kategorier