Ny rapport: Den globale bilindustri leder efter vejen frem til el-bilernes ægte indtog

AutoNews Business giver dig her et indblik i KPMG’s 24. årlige globale undersøgelse blandt mere end 1000 ledere i bilbranchen på tværs af 30 lande, hvor fremtiden for el-bilen set gennem branchens øjne lægges frem.

Ledere i bilindustrien verden over er blevet mindre optimistiske på egne vegne. Det synes kun at køre for Kina, som har øget tillid til branchen. El-bilerne er ankommet, men den komplette revolution har fået længere udsigter – branchen føler sig ikke godt nok forberedt på både de mekaniske og teknologiske udfordringer.

Rapporten ”Getting real about the EV transition” har spurgt bilbranchens topledere, og de giver en global status på markedet. Især fylder de elektriske biler meget, og revolutionen kommer, men det er ikke uden knaster. Partner i KPMG, Klaus Rytz har også læst rapporten.

”Det fremgår tydeligt, at det kan blive vanskeligt at opnå en mere profitabel vækst i branchen i de kommende år. Det skyldes udsigten for den generelle verdensøkonomi samt stigende omkostninger. Kinesiske virksomheder ser dog generelt mere positivt på fremtidsudsigterne,” siger han til AutoNews Business.

Endnu en udfordring er de mange problemer med at få komponenter og materialer til produktionen. Det har givet bilindustrien et chok, og nu viser rapporten, at producenten hellere vil overforsyne end risikere at mangle. Industrien har en flaskehals.

”Der er stor bekymring for forsyningssikkerheden. Efter forstyrrelserne i forsyningskæden de seneste par år er den nye norm blevet ”just in case” snarere end ”just in time”. Virksomhederne forfølger en bred vifte af strategi for at være modstandsdygtige i forsyningskæden og tingenes tilstand er langt bedre end for 2 år siden. Alligevel er der en højt niveau af bekymring for kontinuiteten i forsyningen for mange råvarer og komponenter de næste 5 år, ” siger Klaus Rytz.

Branchen har for sig selv defineret fire områder, hvor det er vigtigt at gøre en dedikeret indsats, der er uddybet i den fulde rapport

1 Producenter bør være sikker på at sprede sig over både forbrændingsmotor og alternativerne for at sikre fremtiden.

2 Generativ AI har fanget forretningslederes fantasi på tværs af brancher. AI kommer til at berøre alt fra design og produktion.

3 Der skal fart på forskningen, og der skal eksterne kræfter til. Bilproducenter er ikke eksperter i alt.

4 Overgangen til elbiler fremhæver vigtige forskelle i nationale bilmarkeder. Efterspørgslen efter elbiler stiger i dele af Europa, USA og Kina, men ikke i andre store markeder som Indien, Latinamerika og Afrika.

Læs den fulde rapport 24th Annual Global Automotive Executive Survey
– KPMG Global ved at klikke her:

https://kpmg.com/xx/en/home/insights/2024/01/24th-annual-global-automotive-executive-survey.html

About Author

Kategorier