Mercedes-Benz Charging Hub Mercedes-Benz Charging Hub

Mercedes-Benz sætter strøm på de første lynladestationer til elbiler

Til efteråret åbner Mercedes-Benz fabrikkens første egne lynladestationer og tager dermed hul på en ny global opladningsinfrastruktur, kaldet Mercedes-Benz High-Power Charging Network. I oktober vil lynladestationer blive sat i drift i Atlanta (USA), Chengdu (Kina) og Mannheim (Tyskland), og der sigtes efter at have åbnet 2.000 ladepunkter i slutningen af 2024. På den lange sigt er det ambitionen at have mindst 2.000 lynladestationer med tilsammen mere end 10.000 ladepunkter i drift inden udgangen af årtiet.

Ladestyrke op til 400 kilowatt

Med det nye netværk sætter Mercedes-Benz nye standarder for hurtig og bekvem opladning af elbiler. Lynladestationerne vil, afhængigt af lokation, tilbyde ladestyrker på op til 400 kilowatt, og takket være intelligent ladestyring vil hvert køretøj blive opladt med den maksimalt mulige styrke.

Hvad angår placeringen af de nye lynladestationer lægger Mercedes-Benz vægt på en behagelig og tryg kundeoplevelse. Stationerne vil således blive placeret i hovedtrafikområder og hos udvalgte Mercedes-Benz-forhandlere, og det vil desuden være muligt at købe drikkevarer, snacks samt benytte toiletfaciliteter, mens man oplader. Lynladestationerne vil være overvåget med videokameraer, og på udvalgte stationer vil der være LED-lamper, som både lyser området op og samtidig giver information om bilens opladningsstatus, ligesom der også vil være overdækning som beskyttelse mod vind og vejr.

Alle bilmærker bydes velkommen

Mens lynladestationerne vil kunne benyttes til at oplade elbiler fra ethvert mærke, vil Mercedes-Benz-brugere nyde særlige fordele – for eksempel muligheden for at forhåndsreservere en ladestander via Mercedes-Benz me Charge og således undgå ventetider. Det omfattende ladenetværk vil løbende blive udbygget og dermed supplere de i forvejen mere end 1,3 millioner ladepunkter, som findes globalt i dag – og med hjælp fra Mercedes-Benz’ intelligente navigation vil de nye lynladestationer blive tilføjet ruteplanlægningen for at angive den smarteste og hurtigste måde at oplade undervejs.

For at gøre opladningen yderligere komfortabel vil de nye lynladestationer også tilbyde Plug & Charge, som gør det muligt for Mercedes-Benz-brugere at aktivere opladningen og betalingsprocessen ved blot at tilslutte ladekablet til bilen.

“Vi er overbeviste om, at elektrisk mobilitet er nøglen til en mere ansvarlig fremtid. Vores mål er derfor at være med til at skabe en infrastruktur, som tilbyder smarte, hurtige og pålidelige opladningsløsninger. Med Mercedes-Benz High-Power Charging Network udvider vi netop elbil-brugeres muligheder for nem og hurtig opladning globalt og sætter nye standarder på området. På denne måde følger vi vores ambition om at fremme fordelene ved at skifte til elektrisk mobilitet,” lyder det fra CEO hos Mercedes-Benz Mobility, Franz Reiner.

Der sigtes efter at have åbnet 2.000 ladepunkter i slutningen af 2024

About Author

Kategorier