Bilbranchen lancerer erfa-gruppe for landets forhandlerforeninger

I oktober faciliteres første møde for en erfa-gruppe for landets forhandlerforeninger, som Bilbranchen lancerer. Langt de fleste af landets forhandlere af nye person- og varebiler har et forum, hvor forhandlerne af mærket mødes og spørgsmål af bredere karakter kan tages op. I Bilbranchen tror de, at forhandlerforeningernes rolle i hele branchen bliver mere og mere central.

Derfor lanceres der nu et forum, en erfa-gruppe, hvor repræsentanter fra landets forhandlerforeninger kan samles og blive inspireret til hvilke opgaver en forhandlerforening kan løse, såvel som blive klædt på i forhold til aktuel lovgivning.

”Vi er slet ikke i tvivl om, at forhandlerforeningerne rolle herhjemme bliver mere central i fremtiden. Vi ser allerede nu, hvordan forhandlerforeninger i andre lande både organiserer og faciliterer egentlige driftsopgaver for deres medlemmer, eksempelvis i forhold til it-services”, fortæller Thomas Møller Sørensen

”Derudover vil bilproducenternes nye distributionsmodeller ligeledes kræve, at forhandlerforeningerne holdes oplyste om udviklingen for at kunne vejlede deres medlemmer bedst muligt. Ligesom ny EU-lovgivning også fordrer, at foreningerne har tilstrækkelig indsigt i juraen bag de tilbudte kontrakter fra producenterne/importørerne.”

Målgruppen for erfa-gruppen er de daglige ledere af forhandlerforeningerne, alternativt en repræsentant for bestyrelsen af foreningen.

Første møde i dette forum finder sted den 25. oktober i Industriens Hus.

About Author

Kategorier