Kritiseret udlejningsfirma solgt

Udlejningsselskabet ”Lej et Lig” er blevet solgt til Oscar biludlejning. ”Lej et lig” har tilbudt danskerne billig udlejning af mere eller mindre affældige biler og især kassevogne i næsten 30 år. Nu bliver brandet opslugt af Oscar Biludlejning,

Bag Oscar Biludlejning står brødrene Dannie Hansen, Christian Pallesen samt Stine Povlsen. De planlægger hverken at videreføre det provokerende firmanavn eller at beholde de gamle bulede udlejningsbiler i flåden. Dermed synes selve grundideen bag ”Lej et lig” at være lagt i graven.

Til gengæld er det planen, at de meget lave udlejningspriser skal bibeholdes. Med andre ord et noget bedre tilbud til kunderne, da bilerne hos Oscar Biludlejning er betydeligt nyere og i bedre stand.

Gennem tiderne har der været en del sager med biler fra Lej et Lig, der snarere hørte hjemme på skrotpladsen end på landevejene. Således dumpede otte udlejningsbiler fra firmaet i en værkstedstest udført hos FDM for programmet TV 2 Basta. Nogle af udlejningsbilerne er blevet karakteriseret som direkte livsfarlige med papirstynde bremseskiver og tærede bremseslanger. Andre havde ulovlige sikkerhedsseler og defekt lys.  Dermed var bilerne både var farlige og ulovlige at køre i.

Anklaget for svindel

Utilfredse kunder har ikke holdt sig tilbage med kritik. På Trustpilot i år skriver en kunde bl.a., at firmaet ikke holder sig tilbage fra regulær svindel. F.eks. ved at udlevere møgbeskidte biler, som lejerne senere opkræves rengøringsgebyr for.

Firmaets reklametekster er heller ikke faldet i god jord alle steder. F.eks. har flere bedemænd kritiseret dem som smagløse og morbide.

Derfor kan det ikke undre, at Oscar Biludlejning lægger afstand til ”Lej et Lig”. Det kan dog ikke udelukkes, at firmanavnet på et senere tidspunkt vil blive taget i anvendelse igen.

Det, som Oscar Biludlejning reelt køber er kundedatabaserne og nogle af afdelingerne, hvorfra det hedengangne selskabs biler blev udleveret. F.eks. har ”Lej et Lig” en række meget velbeliggende pladser i Storkøbenhavn med plads til rigtig mange biler.

Oscar Biludlejning ejer ikke selv udlejningsbilerne. I stedet formidler de køretøjer fra bilhuse, værksteder og relaterede virksomheder. Herunder lånebiler.

Oscar Biludlejning planlægger hverken at videreføre firmanavnet eller at beholde de gamle bulede udlejningsbiler i flåden. 

 

About Author

Kategorier