Kæmpe finansiering er sikret til opførelse af tre elbil fabrikker i Europa

Den europæiske batteriproducent Automotive Cells Company (ACC) har sikret sig finansiering svarende til 4,4 milliarder euro til tre batterifabrikker i Europa. Noget der vil gøre ACC til førende inden for udvikling og fremstilling af batterier til elbiler i Europa.

Bilgiganterne Stellantis og Mercedes og energiselskabet TotalEnergies er alle tre partnere i ACC. De nye fabrikker skal bygges i Frankrig, Tyskland og Italien. I dag har ACC en fabrik i Billy-Berclau Douvrin, Frankrig, som har fremstillet battericeller siden december.

Overgangen til elbiler er stadig i gang. For at imødekomme denne enorme udfordring skal vores kunder være i stand til at stole på robuste og pålidelige europæiske aktører som ACC, der kan levere store mængder batterier med et lavt klimaaftryk, siger Yann Vincent, administrerende direktør i ACC til AutoNews Business. Han tilføjer: “Vi ser beslutsomt på fremtiden med henblik på at nå vores mål om at udvide vores produktionskapacitet”.

Et konsortium af kommercielle banker står bag finansieringen. Blandt andre BNP Paribas, Deutsche Bank, ING, Intesa Sanpaolo med støtte fra Bpifrance, Euler Hermes og SACE.

About Author

Kategorier