Flådevækst for østjyske virksomheder

Et stigende antal virksomheder skifter fossilbiler ud med el, og i Østjylland er antallet mere end seksdoblet på tre år. Risskov Total Maler har netop udskiftet hele flåden og kører nu kun på el.

For bare tre år siden var der kun omkring 700 elbiler blandt virksomhederne i Østjylland, og de udgjorde blot én procent af den samlede mængde erhvervsbiler. Det tal er nu steget betydeligt. I oktober 2023 var der næsten 5000 elbiler tilknyttet østjyske virksomheder, og de batteridrevne biler udgør nu omkring syv procent af det samlede antal erhvervsbiler i landsdelen. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Tendensen er ikke til at tage fejl af, og ifølge en af de virksomheder, der har droppet diesel-varebilerne og investeret i hele otte spritnye eldrevne varevogne, Risskov Total Maler, bliver der taget godt imod initiativet hos kunderne.

– At køre på el er noget, mange går meget mere op i – også når der skal vælges maler. Det er fremtiden, og så er det blevet nemmere, fordi der er langt flere ladestandere i dag, og fordi bilerne er bedre, fortæller Mahmoud Taha, der er er direktør i Risskov Total Maler.

Næsten et impulskøb

Virksomheden har indkøbt i alt otte elvarebiler og sat ladestandere op på medarbejdernes privatadresser, som Risskov Total Maler betaler opladninger til arbejdsbilerne på – mens konduktør og direktør selv havde private elbiler i forvejen. På trods af direktøren allerede havde én i privaten, havde han egentlig ikke gjort sig tanker om at investere i elbiler til virksomheden.

– Jeg skulle have hjælp til at ordne lidt ved min egen elbil, og i samme ombæring fik jeg så et tilbud på fornuftige elektriske varebiler. Jeg vidste ikke helt, om jeg troede på, at de kunne køre langt nok på en ladning, men jeg fik lov at låne en bil i en uges tid, og det fungerede bare uden problemer, lyder det fra Mahmoud Taha, der estimerer at spare omkring 25.000 kroner per bil årligt.

De otte nye elbiler er af mærket Maxus og model e-Deliver 3, leveret af Autohuset Vestergaard, der i foråret åbnede deres første afdeling i Aarhus.

I samarbejde med virksomheden Clever er Autohuset Vestergaard i gang med at etablere lynladere ved udvalgte afdelinger, hvor de vil kunne bruges af alle.

About Author

Kategorier