E.ON indgår stor aftale om ladeinfrastruktur i Skandinavien med varebilsmærke

Der er fart på den grønne udrulning. Den nye virkelighed kræver hurtig handling. For at imødekomme de øgede krav om mere ansvarlig transport har IVECO og E.ON indgået en ny samarbejdsaftale. Sammen vil de bidrage til en opgradering af infrastrukturen i Skandinavien til elkøretøjernes indtog.

Med den øgede efterspørgsel efter elkøretøjer i transportbranchen falder aftalen om ladeløsninger i Danmark, Sverige og Norge på et godt tidspunkt. Og det er ikke tilfældigt, at samarbejdet er indgået netop nu.

IVECO producerer både varebiler, lastvogne og busser. Den italienske producent har for nyligt lanceret den nye elektriske varebil, IVECO eDAILY, som AutoNews Business bl.a. har testet i Lissabon. Denne model er også kendt som den klassiske og populære DAILYs ’elektriske tvilling’. Med samarbejdet kan kunden få en samlet løsning, hvor IVECO leverer køretøjet, og E.ON leverer og supporterer IVECO-kunderne med elladestandere i hele Skandinavien.

“Transportbranchen står over for en stor omstilling, og opladningen kan virke som en udfordring. Det skal passe ind i logistikken og transportmønsteret, så det kræver ofte skræddersyede løsninger. Netop derfor er dette en vigtig aftale for os. Sammen med E.ON går vi forrest og kan nu levere en komplet elektrisk løsning med både IVECO eDAILY og opladning”, udtaler Kåre Neergaard, Business Line Manager for Light, Medium & Heavy lastbiler hos IVECO North Europe & Baltics til AutoNews Business.

Elmarkedet går kun én vej

Den nye IVECO eDAILY er IVECOs svar på en nulemissions varebil. Og det ser ud til, at IVECO har satset på det rigtige. Ifølge Kåre Neergaard går markedet i stigende grad mod el.   

Kåre uddyber: “Markedet for varebiler går den eldrevne vej, og vi forventer, at markedsandelen for elektriske varebiler i Danmark vil stige kraftigt de kommende år. I Danmark er den lige nu kun på 6%. Men salget af varebiler stiger hver måned, og der er ikke nogen tvivl om, at det er den vej, det går”.

Kunderne slipper for bekymring

Derfor er det nye samarbejde også for E.ON et vigtigt skridt i udviklingen og målet om at forbedre ladenetværket i de nordiske lande. Christian Halleløv, Head of Global eTransport hos E.ON udtaler til AutoNews Business.

“Vi er rigtig glade for samarbejdet og for på den vis at kunne hjælpe IVECO-kunder med en samlet elløsning i Skandinavien. Vi arbejder kontinuerligt med den grønne omstilling af transportbranchen og nu er tiden kommet til at få de tungere køretøjer over på el. Med IVECOs kommende sortiment af tungere køretøjer på el vil det blive nemmere for transportvirksomheder at vælge el. Vores fælles mål er at gøre omstillingen til elektriske køretøjer nem for IVECO-kunder. Det vil vi blandt andet opnå ved at gøre det muligt for kunderne at lade der, hvor behovet er, f.eks. hvor bilerne læsses eller overnatter”.

Og Christian Halleløv er tilfreds med at kunne bidrage til lettere brug af de kommende elektriske varebiler. Han fortsætter:

“Hele ideen med samarbejdet er at tage bekymringen væk fra kunden. IVECOs sælgere er dygtige til ladeløsninger, men de skal ikke være eksperter. Når IVECO har solgt en IVECO eDAILY, kommer E.ON på banen med eksperterne og supporterer kunden med alle de spørgsmål, de måtte have omkring laderne: om der er nok strøm på adressen, eller der skal graves ud. Og hvis de har brug for at lade ude i byen, får de et kundekort, så de kan lade offentlige steder. Alt det hjælper vi med”.

I fællesskab har IVECO og E.ON udarbejdet tre pakker, som de tilbyder IVECO eDAILY kunderne: en lille, en mellem og en stor. Pakkerne inkluderer blandt andet en løsning tilpasset det behov, kunden måtte have for at tilføje eller fjerne batterier, når bilen er købt, så kunden kan optimere kilometertal og lastekapacitet.

Vi arbejder kontinuerligt med den grønne omstilling af transportbranchen og nu er tiden kommet til at få de tungere køretøjer over på el, udtaler Christian Halleløv, Head of Global eTransport i E.ONAbout Author

Kategorier