En presset Polestar

Man kan ikke just sige, at tingene går sin rette gang for det kinesiske bilmærke Polestar. Volvo Cars har nemlig meldt ud, at de ikke længere vil yde finansiering til selskabet. Det bemærkelsesværdige er at Geely er ejer af både Polestar og Volvo Cars. Udover at firmaet ejer andre bilmærker, såsom Zeekr, der blev introduceret på det danske markede sidste år.

Volvo Cars vil ikke længere poste penge i Polestar, hvilket betyder at ansvaret for mærkets fremtid ligger hos kinesiske Geely. Volvos engagement i bilmærket er blevet kritiseret af analytikere, der giver udtryk for, at det trækker for meget på Volvos egne ressourcer.

Udmeldingen kommer i forlængelse af at den svenske storbank SEB nedskrev Polestars værdi til 0 kroner.

Kinesiske Geely har meddelt, at de vil yde mere finansiering til elbilsmærke der pt. er i bakgear. Analytikere hos Bernstein vurderer, at selskabet har behov for hjælp på knapt 7 milliarder danske kroner. Samtidigt har Polestar sat gang i processen om nedlæggelse af omkring 450 arbejdspladser globalt, svarerende til ca.15 procent af arbejdsstyrken.

Volvo Cars ejer ca. 48 procent af aktierne i Polestar og det vil der angiveligt ikke blive ændret på til trods for ovenstående udmelding.

About Author

Kategorier