Efter 30 år i Danmark laver bilmærke salgsrekord

Lexus sælger biler i Danmark som aldrig før. Med 204 nyregistrerede biler i året der er gået, har Lexus netop sat ny rekord for salget her i landet. Siden introduktionen for over 30 år siden har bilmærket aldrig haft et bedre kalenderår i Danmark. Det er især mærkets plug-in hybrid, Lexus NX 450h+, der med næsten to tredjedele af salget ligger til grund for Lexus’ nye danske rekord.

Smilene her efter nytår er ekstra store hos Lexus i Danmark. Det japanske livsstilsbrand har nemlig for andet år i træk slået sin egen danske salgsrekord. Med 204 nyregistrerede biler overgår Lexus sit hidtidige bedste år i Danmark i 2022, hvor 171 fabriksnye personbiler med danske nummerplader trillede ud på vejene.

“Det er kun lidt over to år siden, at vi genintroducerede Lexus i Danmark. Derfor er vi meget glade og samtidig dybt taknemlige over interessen fra verdens bedste kunder,” siger direktør John B. Hansen hos Lexus Danmark.

Han er godt klar over, at et salgstal på lidt over 200 biler i løbet af det seneste år, ikke kan måle sig med salgstallene for de mest populære premium bilmærker i Danmark. Lexus-direktøren betegner alligevel 2023 som et succesfuldt år for det japanske brand.

“Vi har valgt en strategi, der handler om øge salget gradvist, så vi også har mulighed for at følge med rent organisatorisk og altid sikre vores kerneværdi – nemlig at sætte kunden i centrum i alt, hvad vi gør. Vi arbejder ud fra det fineste japanske princip om gæstfrihed, Omotenashi, der betyder, at vi altid sørger for at forudse og møde den enkelte kundes specifikke ønsker og behov og behandler enhver som en højt værdsat gæst i hjemmet,” forklarer John B. Hansen.

Højeste kundetilfredshed

Den særlige kundeorienterede tilgang har været medvirkende til, at Lexus over hele verden har opbygget et brancheledende ry for den højeste kundetilfredshed og desuden vundet flere anerkendte internationale kundetilfredshedspriser som følge deraf.

Det er kun lidt over to år siden, at Lexus efter otte års pause fra det danske marked genåbnede for salget i Danmark med et stort modelprogram med alt fra kompakte og store SUV’er til limousiner og sportslige coupéer. Siden genintroduktionen af Lexus i Danmark i 2022 er helt nye generationer af modeller som Lexus NX og Lexus RX – begge som plug-in hybrid – samt den helt nye dedikerede elbil, Lexus RZ, kommet til.

Den mest populære Lexus-model i 2023 blev for andet år i træk Lexus NX, der med 129 nyregistrerede biler tegnede sig for næsten to tredjedele af salget. Her får man en helt genopfundet og rummelig SUV med nyt design, ny platform, forbedrede køreegenskaber, nyt multimediesystem, endnu højere sikkerhedsniveau samt en ny, elektrificeret drivlinje med en rækkevidde på ren el på op til 74 km og muligheden for at fortsætte kørslen på en kombination af el og benzin, når strømmen er brugt på det 18,1 kWh store batteri.

Hos Lexus håber man at kunne fortsætte den positive udvikling på det danske marked i det kommende år. I 2024 føjer mærket yderligere to helt nye modeller til sit omfattende modelprogram i form af den luksuriøse VIP-minibus, Lexus LM, og den mest kompakte Lexus-model nogensinde, crossoveren Lexus LBX. Sidstnævnte bliver med priser fra 349.900 kr. og privatleasing fra 3.795 kr. pr. måned den økonomisk lettest tilgængelige model i Lexus-programmet.

About Author

Kategorier