Bliver det første land i verden der forbyder fossile biler

Hvem havde lige set det komme? Etiopien har taget et stort skridt for at gøre sig mindre afhængig af olieimport, hvilket koster landet tæt på 40 milliarder danske kroner hvert år. Det afrikanske land forbyder simpelthen import af biler med forbrændingsmotorer til landet. Etiopien bliver herved det første land i verden, der forbyder fossile biler.

– En person, der vil importere en personbil til landet, får kun lov til det, hvis det er en elbil. Det er regeringens beslutning, og den vil vi følge, siger landets transport- og logistikminister Alemu Sime.

I praksis bliver Etiopien dermed det første land i verden, der forbyder nye biler med forbrændingsmotorer. Det skyldes, at landet ikke har nogen indenlandsk volumenproduktion af personbiler.

Selvom beslutningen hænger sammen med, at landet synes, det er for dyrt at importere benzin og diesel, bliver beslutningen samtidig fremhævet som en vigtig mulighed for, at landet kan fremskynde sin omstilling til “grøn transport”.

Etiopien har tidligere tilbudt tilskud og skattelettelser til alle, der køber en elbil. Parallelt med den nye beslutning vil landet nu også investere mere i at udbygge ladeinfrastrukturen i landet hurtigere.

Se mere i nedenstående nyhedsindslag:

About Author

Kategorier