Årets Varevogn 2023 er netop kåret

Igår løb bil- autobranchens prisuddeling Auto Awards 2023 af stablen i Cirkusbygningen København. Fem af landets bedste varevogne blev præsenteret på scenen, der alle kunne brøste sig med, at de var kommet igennem nåleøjet hos en jury bestående af 15 motorjournalister, som tilsammen havde kigget på hvilke 5 varevogne, de fandt mest interessant som årets nominerede til dette års Auto Awards 2023. Stemmerne til sammen gav udfaldet af årets nominerede i kategorien ”Årets Varevogn”, hvor vinderen netop er kåret.

De 5 nominerede præsenteret i alfabetisk rækkefølge var Ford E-Transit Custom, Iveco eDaily, Nissan Townstar Ev, Toyota Proace City Electric og Volkswagen ID. Buzz Cargo. Vinderen i kategorien “Årets Varevogn” er virkelig praktisk designet med god rummelighed samt høj fleksibilitet i forhold til individuelle muligheder for indretning af varerum og ladanordninger. Det er et trygt og pålideligt køretøj. Der er her tale om et ”arbejdsredskab”, der helt klart gør dagligdagen lettere for føreren, hvor design, funktionalitet, komfort, teknik og udstyr går op i en højere enhed. Sidst men ikke mindst, skal den levere en høj grad af værdi-for-pengene.

Imponerende 72.512 stemmer tikkede ind på årets nominerede til dette års Auto Awards 2023, hvilket er rekord. De to statsautoriserede revisionsfirmaer KPMG og Christensen Kjærulff var udvalgt til revision og bil- autobranchen var samlet i en fyldt Cirkusbygning i København. Aftenens konferencier var bilentusiasten og TV-værten Anders Breinholt, der bl.a. kunne byde landets Transportminister Thomas Danielsen på scenen for at holde åbningstalen på det spektakulære award show.

De nominerede varevogne til Auto Awards 2023:

Den nye Ford E-Transit er Elektrisk, hvor der ikke er indgået nogle kompromiser. Modellen er Fords første fuldelektriske varevogn. Den elektriske Ford E-Transit er udviklet til at hjælpe virksomheder med at nå sine bæredygtighedsmål uden at gå på kompromis med råstyrke, evne eller alsidighed. Et 400-volts batteri med 68 kWh brugbar effekt gør alt det hårde arbejde. E-Transit-batteriet leverer en imponerende rækkevidde på op til 317 km på én enkelt opladning.

E-Transit fås i to højde- og tre længdevarianter og tilbyder op til 15,1 kubikmeter lastrumsplads. Faktisk er der 25 forskellige konfigurationer, så uanset hvad dine krav er, der en E-Transit, der passer til din virksomhed.

Med en rækkevidde på op til 300 kilometer ved blandet kørsel – og 400 kilometer i bykørsel – er den nye Iveco e-Daily et godt bud på den miljørigtige varebiler, der både klarer distribution i byer og i omegnen. Iveco har løst mange håndværkeres udfordringer med tunge elbiler ved at tilbyde med tre forskellige batteripakker, som man kan ændre på hen ad vejen hvis transportbehovet ændrer sig. Elbiler er jo normalt støjsvage – men har kan udvide komforten med luftaffjedring. Rekupereringen foregår i tre trin – hvor systemet samler strøm op ved opbremsning, og så kan man faktisk forlænge rækkevidde betragteligt. Allerede med to batteripakker er der endda 3,5 tons trailervægt

Den elektrisk stjerne i byen af en varebil fra Nissan er også klar i kulissen ved at brøste sig med navnet Nissan TOWNSTAR, der byder på god rækkevidde på op til 291 km ved blandet kørsel. Med nuludledning drivline giver
den dig og din virksomhed og dine medarbejdere adgang til hele byen uden at tænke på miljøzoner.

Få yderligere glæde af elbilers betydelige billigere drift og vedligeholdelse sammenlignet med forbrændingsmotorer. Modellen bringer helt nye standarder med sig og gør den dermed mere intelligent end de fleste varevogne på markedet med dens helt unikke sikkerhedssystemer samt opkobling og hjælpefunktioner.

Man kan blive helt elektrisk over navnet på Toyota Proace City Electric, der kan få tankerne hen på mega hittet Electric Avenue med Eddy Grant fra 1982. Toyota Proace City Electric er en kompakt varevogn, der tænker stort. Design og komforten er god. Velkommen på passagersædet i Toyota Proace City Electric.  Modellen har tre karrosserityper og en indbydende nyttelast og trækkapacitet. Begge versioner med lang eller kort akselafstand kan rumme to europaller, så plads er der masser af. Proace City Electric er som modellens navn antyder, en varevogn der bl.a. henvender sig godt til arbejdsopgaver i bymiljøet. Den elektriske drivlinje giver dig som ejer mulighed for at reducere din virksomheds driftsomkostninger og CO2-aftryk, og du kan endda køre helt emissionsfri. Afhængig af kørselsforhold kan rækkevidden være 274 km.

Den 100% elektriske VW ID. Buzz Cargo er Volkswagens bud på en spændende varevogn, der har gjort sin entré på varevognsmarkedet med bravour.  Buzz’en er et godt velskåret rugbrød af en moderne varevogn til erhvervsmæssig brug i og udenfor byområderne. Cockpittet giver chaufføren et godt overblik og modellen har en elektrisk rækkevidde på 414 – 415 i km og forbrug på 210 Wh/km. ID. Buzz Cargo har tilpas plads volume med kompakte mål i lastrummet på op til 3,9 kubikmeter, såvel en høj nyttelast på 650 kg. Modellens moderne varerumskonstruktion med plads til to europaller læsset på tværs er helt klart en fordel. Den elektriske drivlinje, såvel at den samtidig er egnet til langturskørsel på de danske landeveje tiltaler. Buzz’en har moderne opkobling, digitale systemer og en lang række intelligente features. Modellen er inspireret af det nostalgiske Rugbrød og er den første fuldt elektrisk konstruerede varevogn fra Volkswagen.

Ford Danmark på scenen for at tage imod statuetten ”Årets Varevogn”

FHV. Folketingsmedlem Jan-Erik Messmann, der har siddet i Transport udvalget, samt været tidligere TV-vært på TV2’s program ”Godt Begyndt” var på scenen for at overrække den prestigefulde statuette for ”Årets Varevogn” til årets vinder.

”Vi er meget stolte af at vinde prisen som ”Årets Varevogn” til dette års Auto Awards 2023. Med vores position som mangeårig markedsleder gør vi fortsat vores ypperste for at udvikle vores varebiler og imødekomme vores kunders behov. Den elektriske Ford E-Transit Custom er en game changer på markedet for elektriske varebiler. Den er som altid klar til at klare det beskidte arbejde, mens dens elektriske drivlinje, helt nye design og innovative features vil hjælpe vores kunder til en mere effektiv arbejdsdag i en ny digital æra. Vi ser meget frem til at lancere den herhjemme til næste år.” udtaler Tom Maxmølris, Head of Commercial Vehicles, Ford Danmark:

Ford E-Transit Custom er netop kåret som “Årets Varevogn” ved dette års Auto Awards 2023.

About Author

Kategorier