XPENG Danmarks direktør klatre op af karrierestigen

AutoNews Business har tidligere mødt XPENG Danmarks direktør Jens Olsen til en personlig snak på forsædet af en XPENG P7. Her gik snakken på ambitionerne for det kinesiske mærke, selvkørende biler, flyvende biler, karrieren etc. Nu tager den passionerede direktør et stort skridt op i XPENGs organisation med udnævnelsen til Executive General Manager for XPENG Northern Europe. Dermed får han en nøglerolle i XPENGs ekspansion til flere markeder efter den succesfulde lancering i Norge, Sverige, Holland og Danmark.

Jens Olsen har stået i spidsen for XPENG Danmark siden virksomhedens første skridt i efteråret 2021. Siden da er det gået stærkt med introduktion af to modeller og en tredje på vej, tre faste showrooms og værksteder, kommende samarbejde med Ejner Hessel, øge salgstalene og et hastigt voksende antal ansatte. Jens Olsen har i den hektiske start kunne trække på sine næsten 25 års erfaring i bilindustrien.

Olsen har tidligere været ansat i næsten 2 år hos Ford Motor Company i Danmark som Head of Passenger Car Business, samt i næsten 18 år hos Toyota Danmark som General Manager B2B & B2C, General Manager Product Marketing & Pricing, samt General Manager Sales.

Det er XPENG succesen i Danmark og den samlede erfaring, som nu skal bruges rollen som Executive General Manager for XPENG Northern Europe. Her kommer han til at spille en afgørende rolle i XPENGs fortsatte ekspansion på det europæiske marked.

Organisationen i Europa skal geares til vækst

Jens Olsen udtaler til AutoNews Business: “Vi har en ambitiøs plan om vækst i store dele af verden, herunder Europa. Det fordrer også, at vi omstrukturerer os i måden, vi driver de allerede etablerede og kommende markeder i det nordlige Europa på. Min opgave bliver i første omgang at optimere processer og forretningsgange, effektivisere og dele best practices på tværs af landegrænser samt sikre, at flere beslutninger kan tages tættere på markedet, og hurtigere. Alt sammen naturligvis i tæt samarbejde med vores dygtige lokale teams og stigende antal dedikerede partnere på tværs af regionen.”

Jens Olsen vil fortsat være til stede blandt de danske kollegaer hos XPENG Danmark på deres hovedkontor i Hillerød. Her vil han varetage den nye rolle som Executive General Manager for XPENG Northern Europe sideløbende med den hidtidige rolle som Managing Director for den danske XPENG-organisation.

About Author

Kategorier