Nyt software testcenter åbner i Sverige

Volvo Cars er klar med et nyt, softwaretestcenter i Göteborg, Sverige. som skal øge kapaciteten for integreret softwaretest på alle niveauer hos Volvo Cars. Førstegangsinvesteringen lyder på omkring 300 millioner svenske kroner.

Det nye softwaretestcenter bliver flagskibet i Volvo Cars’ netværk af ingeniørcentre og teknologihubber i verden. Volvo driver også softwaretestcentre i Lund, Sverige, og Shanghai, Kina, men softwaretestcenteret i Göteborg bliver markant større end de øvrige med et areal på cirka 22.000 kvadratmeter.

Fremtidens Volvo-modeller er fuldelektriske og vil i stigende grad blive solgt online. Hele økosystemet vil blive drevet af computere, der kører på software udviklet in-house med regelmæssige trådløse softwareopdateringer (OTA). Det er Volvo Cars’ ambition at være førende inden for ny teknologi i bilbranchen.

“Udviklere fra vores globale ingeniør-sites og teknologihubber kan fjernkøre softwaretests 24 timer i døgnet året rundt. Jeg mener, at vi sætter en ny standard i bilindustrien med dette initiativ,” siger Anders Bell, Global Head of Research & Development.

Det nye softwaretestcenter vil indledningsvist beskæftige omkring 100 personer. Det ventes at vokse til 300, når centret kører på fuld kapacitet. På sigt vil stedet rumme omkring 500 testopsætninger og digitale testmiljøer. I dag er 200 mulige.

I sidste måned etablerede Volvo Cars en ny teknologihub i Singapore, og annoncerede en teknologihub med fokus på software i Krakow, Polen. Den ventes åbnet i februar 2024.

”Målet er at øge vores innovationshastighed ved at udvikle software til kerneområder for Volvo Cars. Det handler bl.a. om sikkerhedsteknologi, førerassistancealgoritmer samt software til fremtidens selvkørende biler,” siger Alwin Bakkenes, Global Head of Software Engineering

About Author

Kategorier