Unik fusion af DKT Auto A/S med Autocentralen-selskabet Auto:Design

Virksomhederne DKT Auto A/S og Auto:Design (en del af Autocentralen-koncernen) – fusionerer per 1. marts 2024. Fusionen er en gennemgribende og positiv synergi med et styrket og fremtidssikret koncept, der helt unikt skaber et professionelt, tidsbesparende og bæredygtigt flow for begge parters kunder og samarbejdspartnere.

Efter fusionen hedder det nye selskab DKT Auto A/S – og hovedsædet vil fortsat ligge på adressen i Stenløse, hvor DKT Auto A/S i mange år har haft sit domicil. Nu foregår det hele blot med et markant stærkere set up, fordi virksomheden fremadrettet vil have flere afdelinger på tværs af landet.

– Fusionen er helt unik, og den bliver til stor gavn for de mange fælles kunder, som er blevet serviceret i de to virksomheder gennem mere end 20 år, forklarer Carsten Due Steffensen, der er administrerende direktør i DKT Auto A/S til AutoNews Business.

Både Auto:Design og DKT Auto A/S har således mange års erfaring med indretning og opbygning af især erhvervsbiler. Førstnævnte med udgangspunkt i Trekantområdet og DKT Auto A/S altså med base nordvest for København.

Kunderne – nye såvel som gamle – vil komme til at mærke fordelene ved fusionen, fordi det giver mulighed for et endnu mere skarpt og alsidigt produktprogram. Den samlede kundeportefølje favner bredt med blandt andet store fleetkunder, leasingselskaber og større håndværkervirksomheder – men også en lang række bilforhandlere og deres erhvervskunder.

Mere effektiv tilgang til samarbejde

Ideen til fusionen opstod allerede i starten af 2023, idet de to parter gennem længere tid har været i en udviklings- og vækstproces.

– Vi har et ønske om at give vores kunder en endnu bedre service. Samtidig har DKT Auto A/S også været inde i en udvikling, hvor vi har udvidet med flere afdelinger. Fusionen med Auto:Design er en vaskeægte win-win-situation, hvor vores nuværende og fremtidige kunder vil få stor gavn af de klare synergieffekter, som fusionen fører med sig, forklarer Carsten Due Steffensen.

Nogle kunder vil opleve, at alt er, som det plejer, og de vil modtage samme gode service og loyalitet, som de altid har været vant til.

– Generelt vil alle vores kunder opleve, at der kan spares både tid og ressourcer i forhold til de forskellige løsninger, vi tilbyder. Alle vil mærke, at DKT Auto A/S er inde i en rivende udvikling på en spændende måde. Vi tænker på fremtiden, og vi følger bilmarkedets konjunkturer hver eneste dag. Dermed er vi sikre på, at der samlet set på sigt kan skabes helt nye muligheder og besparelser for alle vores kunder, understreger han.

Vækst er en nødvendighed

Fra Autocentralen – der altså er Auto:Designs moderselskab – er gevinsten ved en fusion også til at få øje på:

– Der er slet ingen tvivl om, at sådan som bilbranchen og markedet bevæger sig i disse år, så er vi nødt til at vokse os større og få flere muskler. Det er vi godt i gang med på flere områder. Vi har gennem længere tid haft en god dialog med DKT Auto A/S, og det glæder mig, at det er lykkedes os at blive enige om en model, så de to selskaber kan fusionere, pointerer Anders Jensen, der er administrerende direktør i Autocentralen til AutoNews Business.

Han vil efter fusionen indtage posten som bestyrelsesformand i DKT Auto A/S.

– Nu skal vi bruge energi på at få strømlinet afdelinger, så alle kører i samme retning. Der er helt sikkert processer i de respektive huse, som med fordel kan gøres brug af begge steder. Det skal lige løbes i gang, men heldigvis har vi en yderst kompetent medarbejderstab, påpeger Anders Jensen.

Nyt koncept med alt-i-en-løsning

Driften vil blive varetaget af DKT Auto A/S, og de to virksomheder er allerede godt i gang med at få implementeret knowhow, erfaring og ekspertise på tværs af alle afdelinger. Lige nu er der afdelinger i Aarhus, Vejle, Køge, Holbæk og Stenløse – og flere er på vej.

– Et af de produkter, som vi har meget store forventninger til, er System Edström, der producerer bilinventar til professionel bilindretning i den absolut højeste kvalitet. System Edström er en svensk virksomhed, der – siden 2016, hvor DKT Auto A/S fik det danske agentur – har haft en markant vækst i Danmark, fortæller Carsten Due Steffensen.

Han forventer, at fusionen på mange måder bliver en helt ny og langt mere optimal måde for kunderne at handle ”smart” på. Kunderne tilbydes fremadrettet en unik 100 procent ”One Stop Solution”-handel, hvor køb af bil, opbygning, indretning, foliering, service, reparation og værksted er samlet på et sted, uanset hvor i landet man som kunde ønsker en professionel håndtering af ens varebil eller flåde.

About Author

Kategorier