Undgå problemer med vognparken fra den 1. oktober

Er du opmærksom på at dieseldrevne personvogne skal have partikelfilter for at kunne anvendes lovligt i miljøzonerne fra den 1. oktober 2023. Ældre dieseldrevne varevogne og lastvogne skal have partikelfilter for at kunne anvendes lovligt i miljøzonerne. Det gælder både varevogne, som anvendes til privat kørsel og erhvervskørsel.

Mange lande i Europa, herunder Danmark har indført miljøzoner i større byer, hvilket stiller krav til bilernes udledning af partikler og CO2. Her er det absolut en fordel at have elektriske varevogne, fremfor diesel og benzinkøretøjer.

Ældre dieseldrevne varevogne, der vejer op til 3,5 tons, kan anvendes lovligt i miljøzonerne, hvis de har et partikelfilter monteret eller er minimum Euronorm 5. Du kan tjekke din bils Euronorm i køretøjsregistret (DMR).

Varevogne skal være indregistreret den 1. september 2016 eller senere for at kunne anvendes lovligt i miljøzonerne, hvilket er trådt i kraft den 1. juli 2023. Varevogne, som ikke opfylder ovenstående datokrav, skal have et partikelfilter monteret eller minimum opfylde Euronorm 5 for at kunne anvendes lovligt i miljøzonerne.

Dieseldrevne lastbiler skal også have monteret et partikelfilter for at få adgang til miljøzonerne. Det gælder både danske og udenlandske køretøjer. Hvis du ikke er bekendt med det, så er kontrollen i miljøzonerne håndhævet automatisk via kameraer, som kan aflæse nummerplader. Hvis dit køretøj ikke opfylder miljøzonekravene, har du altså mulighed for at få eftermonteret et partikelfilter.

Miljøzonerne i Danmark er indført i København, Frederiksberg, Odense, Aarhus og Aalborg.

Du kan se alle miljøzonerne og læse mere herom ved at klikke ind på:
https://miljoezoner.dk/om-mz/hvor-ligger-zonerne/

About Author

Kategorier