Tidligere landechef hos Bridgestone bliver ny adm. direktør for brancheorganisation

Den nystiftede svenske branche- og erhvervsforening Svenska Fordonsbranschen har rekrutteret og udnævnt Lars Bergmark, 55, tidligere landechef for dækproducenten Bridgestone Sverige og Norge, som administrerende direktør.

Han overtager posten fra Bo Ericsson, 69, som har været fungerende administrerende direktør for den nydannede organisation, siden Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF) och Sveriges Bildelsgrossisters Förening (SBF) offentliggjorde planerne om en fusionering i 2023.

I maj blev navnet på den nye organisation officielt, og nu er man i gang med at håndterer ​​virksomhedernes forskellige ressourcer. Et arbejde, der vil blive færdiggjort af Lars Bergmark i tæt samarbejde med formanden for branche- og erhvervsforeningen, Johnny Bräster.

Foreningen har 2000 medlemsvirksomheder; bil- og havariværksteder i både personbiler og tunge køretøjer, renoveringsfirmaer, dækværksteder, bilforhandlere samt lokale og nationale bildele distributører.

I februar påbegyndte man en rekrutteringsproces som blev afsluttet inden ferien. Ud af 69 kandidater faldt valget på Lars Bergmark, 55-årig stockholmare med brancheerfaring i forskellige roller indenfor dæksektoren i 20 år, men også indenfor politiet og senere IT-kriminaltekniker over en tiårsperiode.

“Lars Bergmark har en lang og bred brancheerfaring fra førende positioner på det automotive eftermarkede og frem for alt fra dæksektoren. Han har også erfaring med kædeopbygning samt arbejdet med lovgivning og regelsæt, hvilket er meget vigtigt nu, hvor vi er ved at udrulle en moderne branche- og erhvervsorganisation med fokus på at give medlemmerne de rette fortudsætninger for fremtiden,« siger Johnny Bräster, formand for Svenska Fordonsbranschen och fortsätter.

“Samtidig skal der lyde en stor tak til Bo Ericsson, Bosse, for alt arbejdet og det enorme engagement, mere end 100 procent, han har haft, siden han blev rekrutteret som brancheorganisationens direktør for Sveriges Fordonsverkstäders Förening ved dannelsen i 2013. Det er svært at sætte ord på Bosses arbejde, men uden ham havde landets autoværksteder formentlig haft en helt anden spilleplan og reglesæt at forholde sig til”.

Lars Bergmark tiltræder sin post den 4 september 2023.

 

About Author

Kategorier