Stort bilhus giver kurser i hjertelungeredning landet over

 Autohuset Vestergaard kæmper for hjertet og vil redde liv. I samarbejde med Hjerteforeningen og Tryg tilbyder bilhuset nu gratis kurser i hjertelungeredning og opsætter hjertestartere i alle afdelinger landet over.

I dag overlever tre en halv gange så mange mennesker i Danmark et pludseligt hjertestop udenfor hospital som for godt tyve år siden. Det skyldes, at langt flere danskere i dag træder til, når uheldet er ude. Flere danskere har viden om hjertelungeredning, der er kommet flere tilgængelige hjertestartere, og vi har fået en hjerteløber-ordning, der hele tiden får større tilslutning. Men hos Autohuset Vestergaard vil man gerne lægge sig i selen for at sikre, at endnu flere overlever. 

– Det er jo kun godt, at mange kan træde til med førstehjælp og hjertelungeredning i dag, men vi vil gerne bidrage til, at endnu flere får den nødvendige viden til at kunne hjælpe med at redde liv ved et hjertestop, siger Jesper Søgård, der er CMO i Autohuset Vestergaard til AutoNews Business, og tilføjer:

– Med både hjertestarterne og personale, der nu også får tilbudt Hjerteforeningens Hjerteredderkursus, skaber vi tryghed i vores butikker og lokalsamfund. Som en del af autobranchen mener vi også, at vi kan spille en vigtig rolle i at hjælpe de generationer, der ikke havde obligatorisk førstehjælp på programmet i forbindelse med deres kørekort – eller de, hvor førstehjælpskurset har et par år på bagen og trænger til en brush-up.

Færdselsrelateret førstehjælp blev obligatorisk ved førstegangserhvervelse af et almindeligt kørekort i oktober 2006, og har bidraget til at særligt de yngre generationer er bedre rustet til at håndtere et hjertestop.

Arrangementer i alle afdelinger

Hvert år rammes næsten 5000 danskere af hjertestop, mens de opholder sig uden for et hospital. Det svarer til 13 personer om dagen, og hvis der ikke er nogen, der træder til med genoplivning, inden en ambulance ankommer, overlever kun én ud af 17.

– Et hjertestop kan jo ramme os alle, og det gør en livsvigtig forskel, om et vidne kan træde til indenfor få minutter. Alle skal derfor være velkomne til Hjerteredderkurserne – uanset om man skal have genopfrisket sin viden om genoplivning, eller er helt ny i det, siger Jesper Søgård, der håber på stor tilslutning til arrangementerne, der afholdes i samtlige afdelinger.

 

About Author

Kategorier