Ford Kuga PHEV

Slut med brodne kar i synshaller

I kølvandet på en udsendelse på DR har Regeringen (Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne), Socialistisk Folkeparti, Danmarksdemokraterne, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Enhedslisten, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti, Alternativet og Nye Borgerlige indgået en aftale om styrket indsats mod sms-syn.

Den nye aftale kommer på baggrund af DR Kontants dokumentation af, at det er muligt at købe et sms-syn, hvor bilen bliver registeret som synet uden, at den reelt har været i synshallen.

Ovenstående parter har meddelt, at der er aftalt otte skridt, der skal styrke indsatsen over for brodne kar i branchen. Det betyder for eksempel, at der fremover skal være fotodokumentation for, at bilen har været i synshallen, at der bliver indført mulighed for at give bøder til medarbejdere, der overtræder reglerne, og at der kommer flere kontroller uden for normal åbningstid.

Flere af tiltagene kræver ændring af bekendtgørelser og forventes at træde i kraft i begyndelsen af 2024. Der er dog allerede nu sat ind med ekstra kontrol i ydertimerne.

About Author

Kategorier