Rodi’s Autocenter tager et stort skridt og overtager kendt bilhandlerkædes lokaler

En fyreseddel blev sidenhen starten på et væksteventyr for Rodi Habo, der er ejer af Rodi’s Autocenter i Næstved. Fyresedlen kom på baggrund af, at Habo drømte om en tilværelse som selvstændig. Derfor havde han været ude at se på ejendomme i Næstved, hvilket ikke faldt i god jord hos hans tidligere arbejdsgiver.  

Med fyresedlen i hånden tog han springet og kontaktede udlejer af nogle kedelige bygninger, som Habo  har brugt mange penge på at modernisere igennem årene.

Fra et lejemål til fem lejemål

Rodi Habo startede sin forretning i april 2011 på Jørgen Jensens Vej 3 i Næstved. Han havde med sin private bil, en Peugeot 406 med V6’er motor, fået en kassekredit på 200.000 kr, der var starten på Rodi’s Autocenter, der den gang var en del af MekoPartner. I 2013 blev han en del af kæden Mekonomen Autoteknik.  Siden 2018 har Rodi’s Autocenter været en del af Bosch Car Service.

Kassekreditten på de 200.000 kr blev brugt til at købe brugte biler, som efterfølgende blev handlet til 10.000 – 15.000 kr. Her 13 år senere er salgsarealet vokset og det samme er brugtvognsforhandlerens priser, som idag handles til priser mellem 110.000 kr – 700.000 kr.  

På Jørgen Jensens Vej 3 har han igennem årene udført mekanisk arbejde og fejlfinding. Manglende plads gjorde, at han sidenhen også slog til på Jørgen Jensens Vej 7, da et elektrocenter for skibe lukkede. Her blev lokalerne herefter omdannet til pladeværksted.

I takt med vækst på bilsalget har han været heldig, at kunne leje Jørgen Jensens Vej 1, nr. 6 og nr. 51 til parkering af salgsbiler og kundebiler. Da Habo overtog lejemålet i nr. 51 flyttede han pladeværkstedet i nr. 7 til nr. 51. Istedet blev nr. 7 benyttet til skruearbejde og fejlfinding.

Overtager kendt bilhandlerkædes lokaler

Diverse matrikler på Jørgen Jensens Vej er snart et afsluttet kapitel for Rodi’s Autocenter. Rodi Habo har nemlig opsagt alle lejemål. Habo overtager Lysen Bilers lokaler på Holstedpark nr. 16 i Næstved.
Her har nyvognsforhandler Lysen Biler tidligere solgt Nissan, Fiat og  Mitsubishi. Før dét var der i mange år en Toyota forhandler.

Rodi Habo oplyser til AutoNews Business “Lysen Biler lukkede sit bilhus i Næstved 1. april 2023 for at koncentrere sig om deres bilhuse i Sorø, Ringsted og Slagelse. Jeg forventer, at åbne Rodi’s Autocenter på den nye adresse den 1. november 2023, hvor vi går fra at have 8 lifte til at have 14 lifte. Indenfor får vi samtidig en biludstilling på 50-60 biler.”

Livet som selvstændig

Han arbejder minimum ti timer om dagen. Desuden arbejder han lørdag og søndag, hvor timerne idag er nedsat til fire timer i gennemsnit om lørdagen. Det samme er gældende for søndagen. Habo har to børn og samme hustru på femtende år.

Rodi’s Autocenter forhandler brugte biler og kassebiler. Planen er ikke at sælge nye biler.
Rodi er idag blæksprutten i firmaet, der indkøber biler, sælger biler, hjælper værkføreren eller hvis noget driller for mekanikerne. Endvidere varetager han administrationen i Rodi’s Autocenter.

Drømmen er at få flere mekanikere og specialisere sig i elbiler og premium biler. Desuden ønsker han, at kunne sætte sig op i helikopteren og få det store overblik, mere tid og strømline virksomheden endnu mere.

Dobbelt op på omsætningen

Rodi’s Autocenter har idag ni fuldtidsansatte og der er to nye medarbejdere der starter den 1. september.
Habo startede med at fokusere på privatsegmentet. De seneste 3 år har fokus også været på erhvervskunder. 

Han bruger mange penge på markedsføring, hvilket har båret frugt. Marketingskronerne fordeles på f.eks. sociale medier, radio reklamer, avis annoncer, sponsorater af lokal idrætten m.m.

Sidste år var et omdannelsesår, hvor Rodi’s Autocenter gik fra at være et enkeltmandsfirma til at blive et ApS. I 2021 omsatte forretningen for 23 millioner og i 2022 steg omsætningen til 42 millioner, hvor fordelingen var 31 millioner på bilsalg og 11 millioner kom via værkstedsarbejde.

Habo oplyser til AutoNews Business “væksten er kommet grundet jeg løber stærkere i dagligdagen, der er kommet flere erhvervskunder. Desuden har jeg øget pladsforholdene og haft flere salgsbiler. Jeg vil være glad, hvis jeg rammer samme total omsætning som i 2022, dog forventer jeg at øge omsætningen med 1 million på værkstedsarbejdet.

 

About Author

Kategorier