Privatleasing i stor vækst

I et bilmarked, der er præget af stor usikkerhed, vælger danskerne i stigende grad privatleasing. I sidste måned udgjorde andelen af privatleasing 24 procent, der er en markant fremgang i forhold til sidste års 14 procent.

”Danskerne vælger i højere grad privatleasing som finansiering til deres bilkøb. Det giver tryghed omkring privatøkonomien i en omskiftelig tid i bilbranchen, hvor priserne har bevæget sig meget over de seneste måneder” siger Mads Rørvig, adm. direktør i De Danske Bilimportører.

Marts måned bød med 16.874 nyregistrerede biler på en lille tilbagegang i bilsalget og dermed blev første kvartal afsluttet med en lille tilbagegang sammenlignet med sidste år. Der blev indregistreret 36.935 biler i 1. kvartal, hvilket er 8 procent færre end sidste år.

Elbilerne har udgjort 41 procent i første kvartal 2024 mod 30 procent i 1. kvartal 2023. Fremgangen er sket på trods af en lavere elandel i januar, som et resultat af midlertidigt højere afgifter på elbiler. Det illustrerer, at afgiftsniveauet har stor betydning for elbilsalget:

”Elbiler bliver hurtigt mere udbredte i det danske landskab, hvilket er til stor gavn for den grønne omstilling. Dog er de rette politiske forudsætninger vigtige, og de kommende afgiftsstigninger i 2026 kan medføre en hård opbremsning i elbilsalget. Politikerne bør have det lange lys på og holde afgifterne i ro, så elbilernes popularitet ikke kompromitteres”, siger Mads Rørvig, adm. direktør i De Danske Bilimportører.

About Author

Kategorier