Midtjysk værkstedsfusion har været i støbeskeen i et års tid

Værkstedet Smedegård Tim A/S har siden 2007 været en del af AutoMester, der i 2023 blev kåret til Årets Værkstedskæde ved bil- autobranchens prisuddeling Auto Awards 2023. Værkstedet har her i 2024 fra årets første dag fået en tredje indehaver til teamet, som fremgår på fotoet, der nemlig viser Teamet bag Smedegård Tim og de forrige ejere af Snogdal Tim. Værkstedet vil fremadrettet også tilbyde service på el- og hybridbiler og herved proaktivt gå fremtiden i møde med et grønnere fokus, da værkstedet også føjede et E+ til deres skilt i løbet af julemåneden sidste år.

Nord for Ringkøbing, i den lille vestjyske by Tim, har autoværkstedet Smedegård Tim ligget solidt placeret på Holstebrovej 148 siden 1975. Siden 2000 har det været drevet af brødrene Bjørn og Michael Smedegård, der overtog det efter deres forældre. Meget tyder på, at de to brødre har sans for forretning, for i løbet af de sidste 23 år er de gået fra tre til syv mekanikere, og blevet en del af AutoMester, der er Danmarks største værkstedskæde. Nu er tiden igen inde til forandring.

“Det seneste års tid har vi arbejdet på at føre to store ændringer ud i livet. Nu kan vi endelig løfte sløret for de to forandringer, der begge vil hjælpe os med at stå stærkere i fremtidens bilbranche og yde den bedst mulige kundeservice,” fortæller 52-årige Michael Smedegård, der har arbejdet i autobranchen i 35 år.

Fusionerer med naboværkstedet

På parallelvejen, knap 200 meter fra Smedegård Tim, har Snogdals Autoværksted haft adresse siden 1984. Siden den spæde start har det været ægteparret, Karl og Tove Snogdal, der sammen har drevet det konkurrerende værksted, som har været en del af Din Bilpartner siden 1996. Lige siden 2012 har deres søn, Jeppe Snogdal, også været en del af den daglige drift på det lille familiedrevne værksted.

Selvom de to værksteder teknisk set var konkurrenter, har de altid været gode venner og tilmed set hinanden som kolleger. Med et 40-års jubilæum i sigte, er tiden nu inde for Snogdal-ægteparret til at give stafetten videre til deres 33-årige søn, Jeppe. Det gør de dog på en anderledes måde: “Vi har valgt at fusionere med Smedegård Tim. Det er en beslutning, der har været i støbeskeen et års tid, og som vi er trygge og glade ved. Vi ser det som en god fremtidssikring for alle parter. Det medfører, at Karl bliver en del af bestyrelsen, og Jeppe bliver værkstedsindehaver hos Smedegård Tim på lige fod med Bjørn og Michael,” fortæller Tove Snogdal til AutoNews Business, der ligesom resten af Snogdal-familien og Smedegård-brødrene håber, at deres trofaste kunder vi følge med Jeppe til den nye adresse.

Vil sikre fremtiden med grøn omstilling

Den foreliggende fusion er dog ikke den eneste forandring . Siden 2007 har Smedegård Tim været en del af AutoMester-kæden, der består af knap 400 værksteder og omkring 1100 dedikerede mekanikere. I december 2023 opgraderede værkstedet til AutoMester E+ for at indgå i fremtidens bilbranche. Brødrene Smedegård har altid været glade for at være en del af AutoMester, idet de sætter pris på friheden som selvstændige, men samtidig nyder godt af at være en del af noget større.

“Selvom det går godt, er det vigtigt, at man bliver ved med at udvikle og forbedre sig. Derfor er vi også alle tre, både Jeppe, Michael og jeg, glade for at kunne vise vores kunder, at vi både ønsker – og er i stand til – at hjælpe dem med deres el- og hybridbiler, ligesom vi er i stand til at følge med tiden.”

Den nyslåede trio har de seneste år oplevet en stigende efterspørgsel på service af el- og hybridbiler blandt deres kunder, og glæder sig derfor over officielt at være med på den grønne bølge. De er desuden særligt begejstrede over at kunne tilbyde kunderne E+ ydelser som et års gratis vejhjælp ved service efter fabrikkens forskrifter.

About Author

Kategorier