London er omdannet til miljøzone

Hele London er omdannet til miljøzonen ULEZ. Den person som kører ind i Englands hovedstad med en bil, der har en ældre benzin- eller dieselmotor, får en bøde afgift svarende til dkk 110.

Efter at de nye regler er trådt ikraft, har det resulteret i store protester og ødelæggelser af kameraer. Den som forsøger at undvige og køre ind med en forurenende bil, bliver pålagt at betale en afgift svarende til dkk 110 per dag, efter nye regler udstukket af London’s borgmester Sadiq Aman Khan. For at kunne overvåge miljøzonen skal hovedstaden opsætte 2.750 kameraer. Indtil videre er der opsat 1.900 overvågningskameraer.

London’s politi oplyser, at der på nuværende tidspunkt er over 300 kameraer, der er blevet ødelagt.
Englands hovedstad har afsat over to milliarder i et skrotningsprogram for at gøre det nemmere for byens borgere, der måtte ønske at skifte til en miljøvenlig og godkendt bil. De bilejere som skrotter deres bil med forbrændingsmotor kan få op mod et beløb svarende til dkk 17.500 i skrotningspræmie.

Enhver person, der undlader at betale miljøafgiften inden for tre dage, får en bøde afgift på dkk 780 krone. Mange af byens borgere er utilfredse med måden, hvorpå zonerne er blevet indført. Nogle vil ikke skrotte deres flotte benzinbiler, men vælger istedet at betale dkk 110 pr. dag.

Benzinbiler og varevogne som ikke opfylder Euro 4-standarderne (køretøjer fremstillet og indregistreret før 2005). Diesel- og varevogne, der ikke opfylder Euro 6-standarderne (køretøjer indregistreret før 2015). Motorcykler, der ikke opfylder Euro 3-standarderne (indregistreret før 2007).

About Author

Kategorier