Ladeoperatør skal sammen med IKEA bygge gigantisk ladningsnetværk

Ladeoperatøren Mer vil etablere over 1.000 nye ladepunkter på IKEA-butikker og lokaliteter i Tyskland i løbet af de næste tre år. Aftalen har betydelig værdi og sikrer Mer, som sidst på efteråret også vandt en stor kontrakt med Deutschlandnetz, en solid position på det tyske marked.

Som følge af dette partnerskab vil Mer installere og betjene over 1.000 ladepunkter til elbiler for kunder, medarbejdere og leveringsvogne i 54 af IKEAs butikker og andre steder i Tyskland – hvilket sikrer, at elbilister kan køre med 100 procent vedvarende energi.

“Elektrisk mobilitet spiller en afgørende rolle i kampen mod klimaforandringer, da det vil reducere nuværende CO2-udledninger fra transport markant. Dette er solidt forankret i EU’s grønne aftale og “Fit for55″. Vores ambition har altid været at gøre bæredygtig elektrisk mobilitet nem og tilgængelig for alle – også i Europa,” siger Kristoffer Thoner, administrerende direktør, Mer, og tilføjer:

“Gennem vores samarbejde med IKEA har vi nu en solid position i Tyskland, og vi ser frem til at starte dette projekt,” siger Thoner.

Bæredygtigt samarbejde

Et fælles engagement og hjerte for bæredygtighed driver samarbejdet mellem Mer og IKEA. I årevis har IKEA arbejdet med foranstaltninger til bekæmpelse af klimaforandringer og ressourcebevarelse som en del af sin bæredygtighedsstrategi. Kontinuerlig forbedring af energieffektive koncepter og mere miljøvenlig produktion af produkter og emballage er højt på IKEAs dagsorden. Nu ønsker de også at handle sammen med Mer for at reducere emissioner fra transport til og fra deres lagre.

“Vi er stolte over at gøre elektrisk mobilitet tilgængelig for endnu flere mennesker med det nyopståede ladningsnetværk,” siger Walter Kadnar, administrerende direktør og CSO (Chief Sustainability Officer) for IKEA Tyskland og fortsætter:

“Hos IKEA ønsker vi at forbedre menneskers hverdag. Dette inkluderer at finde måder at gøre det så nemt som muligt for dem at træffe mere bæredygtige valg. Ladepunkterne, som vi opretter sammen med vores partner Mer, vil være tilgængelige for leveringskøretøjer såvel som for vores medarbejdere, kunder og alle elbilister,” siger Kadnar.

“Vi er meget glade for at kunne assistere IKEA med deres ambitiøse bæredygtighedsmål,” siger Otto Loserth, administrerende direktør, Mer i Tyskland, og tilføjer:

“Sammen kombinerer vi den skandinaviske arv ved at værdsætte naturen og tage os af den. Mere af deres holistiske syn på elektrisk mobilitet, brugervenlighed og bæredygtighed går hånd i hånd med IKEAs mål om at blive et klimapositivt firma/firma med et positivt kulstofaftryk,” siger Loserth.

Kundecentreret tilgang

Mers ladestationer vil i gennemsnit have 19 ladepunkter pr. placering på IKEA-butikker. Udover at være tilgængelige for kunder, medarbejdere og leveringskøretøjer, vil al elektricitet leveret fra 100 procent vedvarende energi blive leveret gennem garantier for oprindelse. Den første ladestation er planlagt til forår 2025, og de to virksomheder planlægger at udvide deres tilbud efter behov.

Et transnationalt partnerskab

Det er ikke kun i Tyskland, at IKEA regner med Mers ekspertise. Tilbage i foråret 2023 annoncerede de to virksomheder et fælles partnerskab om ladningsinfrastruktur i Storbritannien. Dette projekt er en af de største udrulninger af ladningsinfrastruktur til last-mile i regionen.

About Author

Kategorier