Kæmpe autogrossist er gået konkurs

Norges anden største autogrossist NDS Group AS er gået konkurs.

Selskabet var leverandør af bildele til både tunge og lette køretøjer, såvel både, og står registreret med 197 ansatte. Selskabet havde hovedkontor i Nittedal i Norge og 19 afdelinger spredt over hele Norge

Firmaet har været autogrossist siden 1960’erne og I 2018 blev det norske firma Hellanor AS købt af det tyske investeringsselskab Aurelius, som et halvt år senere omdøbte Hellanor AS til NDS Group. NDS Group har i perioden med Aurelius som ejer gennemført flere opkøb og indgået flere aftaler til en samlet værdi på 450 millioner norske kroner.

Tre år efter opkøbet fik en bank et mandat fra Aurelius med henblik på at sælge NDS Group. Banken havde udarbejdet et prospekt for at lufte interessen hos flere forskellige aktører i Norge og Sverige om  de var interesseret i at modtage mere information om NDS Group. Prospektet blev både sendt til bilforhandlere, bilimportører og investorer.

Men et salg af NDS Group blev ikke en realitet. Administrerende direktør i NDS, Christoffer Lampe, og NDS har gjort flere tiltag for at rette op og tilpasse sig, men det har ikke været nok til at vende virksomheden.

I starten af august kunne BilNytt.no oplyse at NDS Group havde solgt Nordic Lift AS og Automateriell – sidstnævnte har været en afdeling i NDS Group.

Lige op til konkursen indgik norges ældste værkstedskæde Automester, der var ejet af NDS i Norge,  en aftale med Sørensen og Balchen. De norske Automester-værksteder har været ramt af, at deres hovedleverandør. NDS Group har haft store problemer med at skaffe reservedele. Automester har med den indgået aftale med Sørensen og Balchen sikret at reservedelsmanglen ikke kommer til at påvirke værkstederne. Sørensen og Balchen har som ambition at Automester-værkstedene skal opleve samme service og logistik som sine egne BilXtra-værksteder.

Værkstedskæden Automester får lov til at fortsætte som normalt efter at NDS Group blev erklæret konkurs. Det bekræfter kædechef Katrine Køste til MotorBransjen.no.

Datterselskapet Automester AS er ikke erklæret konkurs. Automester-tilknyttede værksteder er selvstændige norske værksteder som er en del af et indkøbssamarbejde.

Datterselskapet Nordic Lift AS (11 ansatte), som igen har datterselskabet Nordic Wash AS (1 ansat) er heller ikke en del af konkursen

NDS Group ejede 75 procent af Hovdan Poly AS (3 ansatte) som leverer skibsudstyr og fiskeredskaber.

Automester AS, Nordic Lift AS, Nordic Wash AS og Hovdan Poly AS er altså IKKE konkurs.

NDS Group var helejet af Aurelius Developement Seven GmbH. NDS Group AS har ikke offentliggjort 2022-regnskabet endnu. I 2021 var omsætningen på over 700 millioner norske kroner, og resultatet var på ca. 2,5 millioner norske kroner.

Den norske værkstedskæde Automester har ikke noget at gøre med værkstedskæden af samme navn i Danmark. AutoMester i Danmark har anden ejerkreds.

Du kan læse mere om autogrossisten NDS Group, så længe sitet holdes åbent: https://www.nds-group.no

About Author

Kategorier