Fremover er NIO førstevalgsleverandør af biler til stort taxa selskab

Oslo Taxi har valgt NIO Norge som førstevalgsleverandør af biler til sine chauffører. Aftalen blev underskrevet i denne uge, og er allerede trådt i kraft.

Da der er et krav om, at alle taxaer i Oslo skal være elektriske i november 2024, er dette meget god timing.

– Det er en kæmpe aftale for os, og vi er stolte af den anerkendelse, et så stort firma som Oslo Taxi giver os, siger Marius Hayler, daglig leder i NIO Norge til AutoNews Business.

Han tilføjer: – Vi er glade for, at de har set fordelene ved at skifte til NIO. Denne aftale, som kommer kort efter, at Ruter er begyndt at eksperimentere med vores teknologi, viser, at NIO er en vigtig del af fremtidens mobilitetsløsninger.

Aftalen har ingen udløbsdato og gælder for alle skandinaviske virksomheder under Oslo Taxi-paraplyen. I Skandinavien har Oslo Taxi med sine datterselskaber en portefølje på 13.000 køretøjer.
Potentialet for denne aftale kan derfor siges at være enorm.

Batteriet er skiftet på 5 minutter

En af de grundlæggende årsager til, at valget faldt på netop NIO, er muligheden for at skifte batteri. En taxa tjener ikke penge, når den holder stille. Det har derfor stor værdi, at de chauffører, der vælger en bil fra NIO, kan nu gå fra 0-100 % batteri på kun fem minutter.

– Professionelle chauffører med en travl hverdag får nu mulighed for at komme hurtigt ud på vejen igen, siger Glenn Wallander, key account manager i NIO Norge. Wallander har haft en central rolle i de forhandlinger, der gjorde aftalen mulig.

Gælder alle modeller

Wallander beretter samtidigt, at aftalen gælder alle NIO-modeller, men at der nok vil være flest ES8’ere med et Oslo Taxi-skilt på vejene.

– NIO ES8 er en fleksibel bil at bruge som taxa. Derfor tror jeg, at mange chauffører vil vælge denne bilmodel som deres foretrukne arbejdsplads.

NIO har allerede fire biler på det norske markede. Modellerne ES8, ET7, ET5 og EL7 er biler, der er blevet godt modtaget af det norske markede. Nu skal ET5 Touring, som er en stationcar-version af ET5 og EL6, som er den seneste tilføjelse til SUV-serien, også på vejene.

Efter sigende er NIO i dialog i øjeblikket med et stort dansk taxa selskab om lignende aftale.

About Author

Kategorier