Fords første kvindelige Master Tekniker

Martin Jespen, filialchef for Andersen Biler Ballerup, Frank Skjærbæk, administrerende direktør for Ford DK, Fie Dissing, Master Tekniker hos Andersen Biler Ballerup og Henrik Sjøberg, eftermarkedschef hos Andersen Biler Ballerup havde forleden de store smil og stolthed på agendaen .

Årsagen er, at Fie Dissing har netop færdiggjort, som den første kvinde i Danmark, uddannelsen som Ford Master Tekniker. Det blev til et imponerende 12-tal, hvilket gør at hun nu er klar til at kaste sig over de mest komplicerede og tekniske opgaver på Fords biler.

AutoNews Business erfarer, at det ikke var hensigten, at Fie Dissing skulle ende i bilbranchen. Drømmen var nemlig en karriere som indretningsarkitekt, men efter at have stiftet bekendtskab med knallerter og scootere i de tidlige teenageår voksede interessen for den mekaniske verden.

Allerede som 15-årig tog hun hul på sit Ford-eventyr, da hun kom fem måneder i praktik hos Brdr. Hosbond A/S, og siden da har hendes interesse for Fords biler varet ved.

I 2013 blev hun uddannet automekaniker, men lysten og ambitionerne rakte til endnu mere, og nu har hun netop gennemført Ford Master-uddannelsen hos Autobranchens Udviklingscenter – som den første kvinde i Danmark. En bedrift, Fie hverken beskriver som større eller anderledes end hendes mandlige kolleger, da de alle sammen har gennemført samme uddannelse.

Tiden har ændret sig meget

Siden Fie stod i lære som ung pige har eftermarkedet ændret sig meget. Dengang blev man nærmest afvist i døren, fordi man var pige, men i dag efterspørger mange værksteder kvindelige mekanikere.

Jeg håber, at mange flere kvinder har lyst til at blive mekaniker. Jeg er sindssyg glad for mit arbejde og mine kollegaer, og det kunne da være fedt, hvis vi var flere kvinder i faget. Hvis man er nysgerrig på bilbranchen, synes jeg helt sikkert, man skal prøve det af – for eksempel ved at komme i praktik, ligesom jeg selv gjorde, siger Fie til AutoNews Business.

Fie er en værdsat ansat og kollega hos Andersen Biler, hvor hun blev ansat tilbage i 2019. De seneste tre år har hun været hos Andersen Biler i Ballerup, hvor hun glæder sig til at fortsætte sit arbejde på værkstedet med den flotte titel som Master Tekniker.

About Author

Kategorier