Fisker Ocean på den røde løber i selskab med bilmærkets danske team

Den danske bildesigner er i fuld sving med at gøre opmærksom på sine nye lækre bildesigns world wide. Til bil- autobranchens prisuddeling Auto Awards var dette ikke en undtagelse for langs med den røde løber stod den veldesignede Fisker Ocean, som branchen hurtigt kunne kigge på, mens de gik videre ind i Cirkusbygningen i København. Henrik Fisker var på LA motorshow for at slå et slag for sin tilstedeværelse på det amerikanske marked. Til gengæld kom et hold af hans danske kollegaer fra Fisker på den røde løber til dette års Auto Awards 2023. 

Der er hvert år kun en bil, der pryder den røde løber til Auto Awards og her kan vi i år være stolte over at vi i Danmark har en bildesigner, der formår at lave alverdens bildesigns i verdensklasse og som samtidigt tilfører kategorien noget innovativt. 

Henrik Fisker viser os en anden måde at se livet på, at acceptere det på godt og ondt. Hver enkelt af os er i stand til at gøre ekstraordinære ting, hvis vi formår at erobre vores frygt, forlade vores komfortzone og skabe vores egen vej, hvilket er det vores hovedperson virkelig bestrider med snilde ved at hver dag udleve sine drømme, til trods for de bump, der kommer på livets vej. Innovation, nye veje og fokus på bolden, frem for det der kan komme af store forstyrrelser fra omverdenen omkring bolden bestrider vores vært 100%. Derfor var Fisker Ocean det perfekte valg til at “assistere” den lange røde løber ind til dette års Auto Awards 2023. Fisker Ocean var i øvrigt første kapitelindledning til en guldregnsaften, hvor “verdenshavet” kom til udtrykke på scenen med en potpouri med Aqua. 

Henrik Fisker er født 10. august 1963 på Hillerød Sygehus og opvokset i Allerød i Nordsjælland, hvor han gik i skole. Fisker bor i dag i USA og han startede ligesom en anden verdenskendt amerikaner, Walt Disney, fra barnsben med at tegne på livet løs og dét med de store drømme og den oprigtige tro ”If you can dream it, you can do it” har også sat sit tydelige præg fra barnsben. I stedet for tegneseriefigurer var Fisker’s tegninger den ene bil efter den anden og det stoppede ikke som barn, men fortsatte op igennem teenager årene.

Første gang Fisker vidste, at han ville være bildesigner, var da han som barn sad på bagsædet i hans fars hvide Saab 95, hvor han så en Maserati Bora køre forbi. ”Her tænkte jeg bare, Wow, nu vil jeg have et eller andet at gøre med bildesign, det ser helt fantastisk ud” oplyste Henrik Fisker til AutoNews Business da vi engang mødte ham til et personligt interview på D’angleterre. ”Jeg vidste ikke helt nøjagtigt hvad det var, men jeg havde sommerfugle i maven og jeg syntes, at det var helt fantastisk” sagde Fisker dengang med glød og begejstring i stemmen og billys i øjnene.

Opsigtsvækkende Designs 

Det er ikke kun biler Henrik Fisker er kendt for, han har også designet ure for Rosendahl 2006 og designet uret Marurice Lacroix Pontos S 999 Limited Edition by Henrik Fisker i 2013.

Endvidere er hans smukke designs blevet til motorcyklen Viking by Henrik Fisker, såvel en smuk eksklusiv lyst yacht for Italiens ældste luksuriøse skibsværft Benetti, hvor Fisker designede en 50 meter – (164 fod) superyacht, Benetti ”Fisker 50”.

Henrik Fisker er også bag designs af inspirations T-shirts, der motiverer ham og hvor han virkelig stadfæster, at han hader Janteloven, da det er budskaber, såsom ”Never Give Up”, ”Defy Nay Sayers”,  ”Because I Can”, ”Yes, I Love Fast Cars”, ”The Future Starts Here”.

Fisker iklæder sig disse T-shirts hver morgen, når han er i fitness centret. Påklædningen giver ham en form for inspiration, da han tror, at alle løbende får at vide, at ”det kan ikke lade sig gøre” og ”man skal ikke tro man er noget”, hvilket er Janteloven, der toner frem fra skalkeskjulet og her er det rart at blive bekræftet i nogle gode motivations statements som det første i sin dagligdag.

Fisker uddyber: ”Det er vigtigt, at tro på sig selv, være positiv og ikke altid høre på hvad andre siger, at det ikke kan fungere. Man må være stærk og tage nogle chancer her i livet”.

”Jeg tror, at det er vigtigt at komme ud af den box, som vi alle sammen hver især sidder i og lave lidt mere innovation, prøve nogen nye ting. Selvfølgelig behøver det ikke altid at være helt dramatisk, men for mig har det mange gange været meget dramatisk i min karriere.”

I dag er Henrik Fisker tilbage i stor stil, hvor hans store drømme, tro og vilje den dag idag føres ud i livet i firmaet Fisker Inc. Det sker i følgeskab med hans hustru Geeta Gupta-Fisker, der er firmaets CFO, der har fokus på økonomien i firmaet, hvor Henrik Fisker, der virkelig er synonym for ikoniske biler kan have fokus på hans unikke kompetencer, der gør ham til en af de førende inden for udvikling af elbiler med stor passion for futuristiske designs og teknologi. 

Fisker’s danske team til bil- autobranchens prisuddeling Auto Awards 2023.
Foto:Thomas Sjørup
Alle gæster kom forbi Fisker Ocean inden de skulle ind og opleve dette års Auto Awards 2023.
Foto:Thomas Sjørup

About Author

Kategorier